Οι επιθέσεις του Κιέβου σε ρωσικές περιοχές πίσω από το μέτωπο έχουν ως αποτέλεσμα ουκρανικές απώλειες

Freepen.gr - Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε άλλη μια μαζική επίθεση στις ρωσικές περιοχές πίσω από το μέτωπο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ματαιώθηκαν περισσότερες απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Τα ρεκόρ των 31 ουκρανικών UAV αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν πάνω από τις περιοχές Belgorod, Bryansk και Kursk. Η επίθεση με drone συνοδεύτηκε από πυρά MLRS. Τουλάχιστον δύο πύραυλοι καταστράφηκαν στην περιοχή Belgorod, αναφέρει το southfront.press.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα συντρίμμια ενός UAV προκάλεσαν ζημιές σε διοικητικό κτίριο στο Μπέλγκοροντ. Συνολικά, περισσότερα από δώδεκα κτίρια υπέστησαν ελαφρές ζημιές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν επίσης τυχαίους βομβαρδισμούς στις ρωσικές συνοριακές περιοχές, μεταξύ άλλων με επικίνδυνα πυρομαχικά διασποράς. Κτίρια κατοικιών και υποδομές υπέστησαν ζημιές. Για παράδειγμα, στις 3 Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον κτιρίων κατοικιών στο χωριό Κλίμοβο στην περιοχή Μπριάνσκ. Ο βομβαρδισμός έγινε με πυρομαχικά διασποράς. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, περισσότερα από 50 σπίτια και αγροτικά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στον ρωσικό πληθυσμό, οι ουκρανικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές δεν είχαν θύματα.

Η χερσόνησος της Κριμαίας παραμένει ένας από τους κύριους στόχους των ουκρανικών επιδρομών. Χθες το βράδυ δέχθηκε επίθεση με drones, πύραυλους και ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

Αεροπορικός συναγερμός ακούστηκε στην πόλη της Σεβαστούπολης αργά το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν αρκετούς στόχους στην περιοχή. Συντρίμμια UAV προκάλεσαν ελαφρές ζημιές στην οροφή κτιρίου κατοικιών. Δεν αναφέρθηκαν άλλες ζημιές στην πόλη.

Αργότερα το βράδυ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση του ουκρανικού αντιπλοϊκού πυραύλου Neptune στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς τη δυτική ακτή της Κριμαίας αλλά δεν έφτασε στον στόχο του.

Στις 4 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι μια άλλη απόπειρα ουκρανικής ομάδας επίθεσης να αποβιβαστεί στην Κριμαία ματαιώθηκε. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν την ουκρανική ομάδα που κατευθυνόταν προς το ακρωτήριο Tarkhankut με ένα ταχύπλοο και τρία τζετ σκι. Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, συνολικά 13 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Έτσι, άλλη μια ουκρανική συνδυασμένη επίθεση στην Κριμαία είχε ως αποτέλεσμα μόνο ουκρανικές απώλειες.

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί δεν σταματούν τους μαζικούς βομβαρδισμούς των αστικών οικισμών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Εξαπέλυσαν τρεις δωδεκάδες επιθέσεις και εκτόξευσαν σχεδόν εκατό οβίδες στη ΛΔΚ μόνο την περασμένη ημέρα. Τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν σε Gorlovka, Yasinovataya, Vladimirovka και Sahanka.

Άμαχοι στις περιοχές Zaporozhie και Kherson δέχονται επίσης τακτικά ουκρανικά πυρά. Στις 3 Οκτωβρίου, μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση ουκρανικού πυραύλου στο χωριό Chernigovka στην περιοχή Zaporozhie.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail