Μετά την στάθμιση των αποδεικτικών στοιχείων, το Ισραήλ εμφανίζεται υπεύθυνο για το βομβαρδισμό του Νοσοκομείου Αλ-Αχλί

Al-Ahli Hospital Parking area
Δε νομίζω ότι αυτή η ανάρτηση θα κάνει κανέναν χαρούμενο και σίγουρα θα προκαλέσει κριτική. Κοιτούσα τα φωτογραφικά στοιχεία και άκουσα τον ήχο της πρόσκρουσης/έκρηξης του πυραύλου. Παρακαλώ καταλάβετε ότι δεν είμαι ούτε κατά του Ισραήλ ούτε υπέρ του Ισραήλ. Το ίδιο ισχύει και για τους Παλαιστίνιους. Βάλτε με στην κατηγορία κάποιου που πιστεύει πως οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν μια ευκαιρία να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια και δεν πρέπει να σκοτώνονται ή να καταπιέζουν ο ένας τον άλλον.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα είμαι έτοιμος να πω τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι ο χώρος στάθμευσης του νοσοκομείου χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρομαχικά, πιθανότατα από ένα Hellfire που εκτοξεύτηκε από drone. Ένας φίλος με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα είπε:

Ένα MQ-9 που φέρει θερμοβαρικές εκδόσεις του πυραύλου hellfire (κάτι που έχουμε προμηθεύσει στο Ισραήλ) είναι πολύ πιθανό. Αυτή η συγκεκριμένη έκδοση του πυραύλου (AGM-114N) παρέχει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη θερμοβαρική / εμπρηστική έκρηξη που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να παρακάμπτεται/ή να πυροδοτείται στο στόμιο ενός ανοίγματος σπηλιάς και να καίει όλο το οξυγόνο (πνίγοντας τους κατοίκους πιο κάτω στο τούνελ). Η κύρια θεωρία μου; Το Ισραήλ μπορεί να πίστευε ότι υπήρχε σύστημα σήραγγας της Χαμάς στην περιοχή και να το στόχευσε. Αυτός ο κρατήρας πρόσκρουσης ταιριάζει.

Γιατί απορρίπτω την κατηγορία ότι η Χαμάς ήταν υπεύθυνη; Δείτε και ακούστε τα πλάνα της έκρηξης:


Έχω ψάξει στον Ιστό και δεν μπορώ να βρω ούτε ένα παράδειγμα της Χαμάς να εκτοξεύει ένα όπλο με αυτή την ηχητική και εκρηκτική υπογραφή εναντίον του Ισραήλ τα τελευταία δέκα χρόνια. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα, ενημερώστε με και θα το διορθώσω. Οι πύραυλοι που εκτοξεύει τακτικά η Χαμάς στο Ισραήλ δεν είναι κατευθυνόμενα βλήματα ακριβείας και δεν επιταχύνουν πέρα ​​από την ταχύτητα της βαρύτητας καθώς πέφτουν προς τη γη με έναν υπέροχο ήχο "Whooshing". Το πιο σημαντικό είναι πως οι «κεφαλές» της Χαμάς είναι σχετικά μικρές και δεν έχουν προκαλέσει μαζικές απώλειες στο Ισραήλ συγκρίσιμες με αυτές που παρατηρήθηκαν στο νοσοκομείο Al-Ahli.

Κάποιοι έχουν υποστηρίξει, λανθασμένα, ότι ήταν μια βόμβα MK-84 (ένα τέρας 2000 λιβρών). Δείτε το και κρίνετε μόνοι σας.


Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, οποιαδήποτε από τις παραλλαγές MK θα είχε αφήσει έναν τεράστιο κρατήρα στο πάρκινγκ. Δεν υπάρχει μεγάλος κρατήρας.

Το Ισραήλ δεν έκανε χάρη στον εαυτό του χθες (Πέμπτη) προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από τη βομβιστική επίθεση στο Νοσοκομείο όταν επιτέθηκε σε τμήμα της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου, ένα σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό ορόσημο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal , ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε την εκκλησία. Οι υποστηρικτές της Χαμάς απλώς επισημαίνουν την επίθεση στον Άγιο Πορφύριο ως περισσότερη απόδειξη πως αυτή είναι η τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ισραήλ. Η βόμβα στην εκκλησία σκότωσε 17, μεταξύ των οποίων και μερικά παιδιά, και τραυμάτισε δεκάδες.

Το Ισραήλ δικαιολόγησε την επίθεση:


Εξηγώντας τη ζημιά που προκλήθηκε στην εκκλησία, ο IDF τόνισε ότι «η Χαμάς ενσωματώνει σκόπιμα τα περιουσιακά της στοιχεία σε περιοχές αμάχων και χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες».

Κάτι που εγείρει ένα ενδιαφέρον σημείο σχετικά με τα διπλά πρότυπα. Εάν η Ρωσία είχε επιτεθεί σε εκκλησία στην Ουκρανία και σκότωνε παιδιά, γυναίκες και άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαίως θα καταδικαζόταν για διάπραξη εγκλήματος πολέμου. Αυτό που χολώνει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο είναι ότι δεν υπάρχει παρόμοια κατακραυγή από τη Δύση, ειδικά την Αμερική.



Υπάρχουν κάποια καλά νέα. Ομάδες Εβραίων και Παλαιστίνιων υποστηρικτών ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Νετανιάχου. Αν και αυτές οι διαμαρτυρίες είναι μικρές, είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι ότι οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι μπορούν να συναντήσουν ένα κάλεσμα για μια ειρηνική λύση. Ωστόσο, το Ισραήλ εξακολουθεί να επιδιώκει μια πιο «καουμπόικη» στρατηγική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail