Το Ισραήλ σε κατάσταση πολέμου, έτοιμο να σβήσει τη Λωρίδα της Γάζας από τον χάρτη

Φωτογραφία: wikimedia. org
Το Ισραήλ βρίσκεται πλέον επίσημα σε πόλεμο. Η ισραηλινή κυβέρνηση εφάρμοσε την παράγραφο 40 του νόμου που ρυθμίζει τη διαδικασία κήρυξης εμπόλεμης κατάστασης. Η τελευταία φορά που το Ισραήλ πήρε μια τέτοια απόφαση ήταν πριν από 50 χρόνια το 1973, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ εναντίον ενός συνασπισμού αραβικών κρατών.

pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει την επιχείρηση Swords of Iron εναντίον μαχητών της Χαμάς. Την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της επιχείρησης κατά της Χαμάς ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι περισσότερες από τις δυνάμεις της Χαμάς που διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ έχουν εκμηδενιστεί, είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της επίθεσης. Το Ισραήλ θα διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις άνευ όρων και συνεχώς μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του, είπε ο Νετανιάχου.

  1. Στις 8 Οκτωβρίου, το ισραηλινό πυροβολικό άρχισε να χτυπά το έδαφος του Λιβάνου, από όπου η Χαμάς εξαπέλυσε νωρίτερα μια μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ — IDF.
  2. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξολόθρευσαν περισσότερους από 400 Παλαιστίνιους εξτρεμιστές, πολλές δεκάδες μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας συνελήφθησαν.
  3. Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σε 313, πάνω από 1.990 τραυματίες - Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.


Η Χαμάς απήγαγε 100 Ισραηλινούς - στρατιωτικούς και πολίτες - την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari:

  • Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν 426 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων και υπόγειων σηράγγων.
  • Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο σε περισσότερους από 29 οικισμούς.
  • Το Ισραήλ σχεδιάζει να εξαλείψει πλήρως όλους τους μαχητές της Χαμάς στα εδάφη που γειτνιάζουν με τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Το IDF δεν διεξάγει ακόμη χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά επιχειρεί στα σύνορά του.
  • 26 ιδιώτες και αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκαν, αρκετοί ακόμη στρατιώτες φέρεται να αιχμαλωτίστηκαν.

Δύο πολίτες της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν σε επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

Ο εκπρόσωπος του IDF Richard Hecht:

«Στόχος μας για τις επόμενες 12 ώρες είναι να βάλουμε ένα τέλος στο θύλακα της Γάζας. Θα πάρουμε τον έλεγχο ολόκληρου του θύλακα και θα εξοντώσουμε όλους τους τρομοκράτες στην επικράτειά μας».

Αιγύπτιος αστυνομικός σκοτώνει Ισραηλινούς τουρίστες

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών (βίντεο) σκοτώνοντας δύο τουρίστες και έναν Αιγύπτιο υπήκοο.

Δύο Λευκορώσοι πολίτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της ισραηλινής πόλης Ασκελόν, ένας από αυτούς παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Η Χαμάς έχει διεισδύσει στην ισραηλινή κοινότητα Magen — Haaretz

Υπάρχουν σφοδρές μάχες στην περιοχή, με τους IDF να χρησιμοποιούν τανκς — The Jerusalem Post

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών τουριστών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανήλθε στους 350, άλλοι 1.800 τραυματίστηκαν, οι αριθμοί είναι αδιευκρίνιστοι.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε την εκκένωση των κατοίκων οικισμών κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σχεδιάζεται η απομάκρυνση όλων των κατοίκων από περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα φτάσουμε σε κάθε κοινότητα μέχρι να καταστρέψουμε κάθε τρομοκράτη στο Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος του IDF.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ έχει ξεπεράσει τους 400, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν — The Times of Israel.

Ανάμεσα στους νεκρούς στο Ισραήλ υπάρχουν δύο Ουκρανοί πολίτες, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ.

Έχοντας κηρύξει τον πόλεμο, ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί να ενεργήσει ανεξάρτητα κατά τη διακριτική του ευχέρεια, αναφέρει το The Voice of Israel.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ξεπέρασε τους 600 — Kan Broadcasting Company .

Περίπου 200 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 200 πτώματα βρέθηκαν κοντά στον χώρο του μουσικού φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας — Yediot News. Ο πρώην Ισραηλινός ποδοσφαιριστής Lior Asulin ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα θύματα. Ήταν 43 ετών.

Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Nature Party πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου στην έρημο κοντά στην πόλη Οφακίμ, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι δεκάδες συμμετέχοντες στο φεστιβάλ χάθηκαν. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην πόλη Νέτιβοτ. Προφανώς, έπρεπε να περπατήσουν για περίπου 30 χιλιόμετρα μέσα στην έρημο.

Η Διοίκηση του Ισραηλινού Μετώπου Εσωτερικού εξέδωσε εντολές για τους κατοίκους των νότιων και κεντρικών περιοχών της χώρας:

  1. Όλα τα σχολεία και οι παραλίες θα είναι κλειστά.
  2. Ομάδες των δέκα ατόμων το πολύ μπορούν να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους.
  3. Μέχρι 50 άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν σε εσωτερικούς χώρους.
  4. Σε άλλες περιοχές της χώρας, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα είναι επίσης κλειστά.
  5. Επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως 1.000 ατόμων.

Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 15:00 της 8ης Οκτωβρίου. Θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 18:00 της 10ης Οκτωβρίου και μπορούν να παραταθούν στη συνέχεια.

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται στους 370, 2.200 τραυματίες - το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ

Το Ισραήλ ζήτησε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσιγκτον εξετάζει το αίτημα — Υπουργός Εξωτερικών Blinken.

Οι ισραηλινές αρχές δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα πτώματα των νεκρών στην επίθεση της Χαμάς:

«Συζητήσαμε αν θα μοιραστούμε αυτές τις φρικιαστικές εικόνες, αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι αντιμετωπίζουμε».

Το Ισραήλ ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές δεν κατάφεραν να πείσουν τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ανθρώπους, ανέφερε η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές μεταξύ Αιγυπτίων αξιωματούχων.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant έδωσε εντολή να προετοιμαστεί για πιθανή εκκένωση πόλεων κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο εάν αρχίσουν και εκεί εχθροπραξίες — Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail