Στη Δύση είπαν γιατί ο Ζελένσκι θα πρέπει να «γονατίσει»

Προεδρικό Γραφείο Τύπου της Ουκρανίας
Freepen.gr -  Η Ουκρανία έχει γίνει ένα αποτυχημένο κράτος λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων προς τη Δύση, έγραψε ο αρθρογράφος της Rebelión, Edelberto López Blanch.

«Ακόμα κι αν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι γονατίσει και ζητήσει επιείκεια, οι δυτικοί υποστηρικτές σκοπεύουν να εισπράξουν τα χρέη που έχει συσσωρεύσει το Κίεβο - και σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας επίσης», έγραψε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Ουκρανία είναι βυθισμένη στα χρέη και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να συνάψουν νέα δάνεια με πιο αυστηρούς όρους. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, το χρέος συνεχίζει απλώς να αυξάνεται και η χώρα «χαρίζει επιχειρήσεις σε δυτικούς πιστωτές δωρεάν», πρόσθεσε ο Blanch.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι το εθνικό χρέος της χώρας θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ των 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail