Σουηδία: Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας προειδοποιεί για πρωτοφανές επίπεδο πολέμου συμμοριών

Φωτογραφία αρχείου της Σουηδικής Αστυνομίας
Freepen.gr - Η Σουηδία είναι μάρτυρας ενός άνευ προηγουμένου κύματος αιματηρού πολέμου συμμοριών και πυροβολισμών, δήλωσε την Τετάρτη ο Σουηδός Επίτροπος Εθνικής Αστυνομίας Άντερς Θόρνμπεργκ, μετά από μια εβδομάδα θανατηφόρων πυροβολισμών στην σκανδιναβική χώρα σύμφωνα με το ουγγρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Magyar Hirlap.

«Υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου αριθμός δολοφονιών και βομβιστικών επιθέσεων στη Σουηδία πρόσφατα», τόνισε ο αστυνομικός επίτροπος Άντερς Θόρνμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Πολλά αγόρια ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών έχουν σκοτωθεί, η μητέρα ενός εγκληματία δολοφονήθηκε στο σπίτι της, ένας νεαρός άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε καθώς πήγαινε στη δουλειά του στην Ουψάλα», δήλωσε ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας.

«Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν τις δολοφονίες βρίσκονται συχνά στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Thornberg.

Υπήρξαν αρκετοί πυροβολισμοί στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα: τέσσερις στην Ουψάλα, διάσημη για το πανεπιστήμιό της, δύο από τους οποίους ήταν θανατηφόροι, και δύο στη Στοκχόλμη, όπου σκοτώθηκε ένα 13χρονο αγόρι.

Οι συγκρούσεις μεταξύ εγκληματικών συμμοριών έχουν στοιχίσει τη ζωή πολλών αθώων ανθρώπων, τόνισε ο Θόρνμπεργκ.

«Οι πολίτες φοβούνται και η ανασφάλεια μεγαλώνει. Εξαιτίας αυτού, έχουμε αυξήσει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Σουηδία», πρόσθεσε ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας.

«Έχουμε συλλάβει πολλά άτομα και κατασχέσαμε όπλα, συμπεριλαμβανομένης της Ουψάλα, όπου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», υπογράμμισε ο Ulf Johansson, αξιωματούχος της αστυνομίας στην πόλη 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail