«Στο χείλος της αβύσσου»: Η Ουκρανία προειδοποιήθηκε για μια επικείμενη καταστροφή

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η Ουκρανία χωρίς τη δυτική βοήθεια σύντομα θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Λεονίντ Κούτσμα Όλεγκ Σόσκιν στο κανάλι του στο YouTube.

"Η κατάσταση χειροτερεύει και χειροτερεύει. Η αντεπίθεση έχει σβήσει, δεν υπάρχει πια. <…> Η οικονομία της Ουκρανίας έχει καταστραφεί και πρέπει να προετοιμαστούμε για την πείνα. <…> Η διαδικασία της φτωχοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη», σημείωσε.

Ο Σόσκιν τόνισε πως το Κίεβο δεν έχει τα κεφάλαια για να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, στρατιωτικούς μισθούς και επιδόματα σε ΑμεΑ. Η Ουκρανία χρεοκόπησε, πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Soskin, χωρίς οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Μεγάλη Βρετανία , η κατάσταση στη χώρα μόνο θα επιδεινωθεί, καθώς το κράτος δε θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις κοινωνικοοικονομικές του λειτουργίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail