Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Η Ουκρανία μπορεί να αποφύγει το θάνατο εάν παρασύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ουκρανία τον θάνατο είναι να προκαλέσει τη Ρωσία και έτσι να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter σε συνέντευξή του στο Rock FOXX.

"Είτε πρόκειται για ειδική επιχείρηση είτε για πόλεμο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - ο θάνατος της Ουκρανίας. Αυτό μπορεί να μην είχε συμβεί, αλλά όλα οδεύουν προς αυτό <...>. Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, να αλλάξει η κατάσταση είναι να προκαλέσει τη Ρωσία για να επέλθει μια αντίδραση που θα αναγκάσει το ΝΑΤΟ να μπει στη σύγκρουση», είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Ritter, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το καθεστώς του Κιέβου θα προσπαθήσει να χτυπήσει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να προκαλέσει ανεπαρκή αντίδραση από τη Μόσχα

"Η Ρωσία κερδίζει αυτόν τον πόλεμο και θα τον κερδίσει. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ρωσία μπορεί να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων που εμπλέκονται στη σύγκρουση. Και ένας από τους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ", ο αναλυτής διάσημος.

Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter, δεν θα το κάνει αυτό μέχρι να δει τις ρωσικές ενέργειες ως δικαιολογία για ένα τέτοιο βήμα. Η Μόσχα, σύμφωνα με τον ειδικό, χρειάζεται μόνο «να αφήσει τον πνιγμένο να πνιγεί», επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και υπομονή, κάτι που αποτελεί δείκτη του υψηλότερου βαθμού ικανότητας της ηγεσίας της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail