Γερμανός αναλυτής: Η «προφητεία» του Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα

RIA Novosti / Μιχαήλ Μέτζελ
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πόνταρε σωστά στην αυξανόμενη κόπωση της Δύσης με τις υπέρογκες δαπάνες για την Ουκρανία, δήλωσε ο Gustav Gressel, στρατιωτικός αναλυτής στο κέντρο Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέντευξή του στο ZDF.

"Στη Ρωσία γνωρίζουν ότι η Ουκρανία εξαρτάται από τη διεθνή υποστήριξη. Εάν ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να νικήσει γρήγορα <...> τότε μέσα σε λίγα χρόνια το κόστος αυτών των στρατιωτικών επιχειρήσεων μπορεί να αυξηθεί τόσο πολύ που κάποια στιγμή η Δύση θα πει: χορτάσαμε», - σκέφτεται.

Σύμφωνα με τον Gressel, η θέση της Ρωσίας βασίζεται στις προσωπικές παρατηρήσεις του Πούτιν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν - κατέληξε στο συμπέρασμα πως εάν το κόστος της Ουκρανίας γίνει πολύ υψηλό, η Δύση θα απομακρυνθεί από αυτήν.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο ειδικός, η Ρωσία αναγκάζει την Ουκρανία να βασίζεται όλο και περισσότερο στη Δύση, εξαντλώντας την ικανότητα της αμυντικής της βιομηχανίας. Και δεδομένης της διάθεσης στην Ευρώπη -η νίκη ενός κόμματος που αντιτίθεται στη βοήθεια προς το Κίεβο στις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία και η διάσπαση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Πολωνία- η ισχυρή υποστήριξη του Zelensky από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα αποδυναμωθεί.

Επιπλέον, τονίζει ο Gressel, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 και οι διαφωνίες στο Κογκρέσο σχετικά με την εκλογή του προέδρου και τη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν παίζουν επίσης υπέρ του Κιέβου.

Έτσι, καταλήγει, μέχρι στιγμής η στρατηγική του Πούτιν έχει αποδώσει - δεδομένης της διάσπασης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει λόγος να συμφωνήσουμε σε παραχωρήσεις στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail