Αναλυτής εκτιμά πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας, αλλά έως ότου η Ουάσιγκτον καταλάβει ότι δεν μπορεί να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Μόσχα, όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα, δήλωσε ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, επίτιμος πρόεδρος του προεδρείου του Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας Policy, στο RIA Novosti.

Ο Καραγκάνοφ συμμετέχει στο 10ο Φόρουμ Ασφαλείας Xiangshan, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Πεκίνο στις 29-31 Οκτωβρίου.

«Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά τώρα, δυστυχώς, οι Αμερικανοί εταίροι μας, ακόμα κι αν μιλάνε, προσποιούνται», είπε ο Καραγκάνοφ όταν ρωτήθηκε σε ποιο σημείο και υπό ποιες συνθήκες η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επιστρέψουν στη συζήτηση για την στρατηγική σταθερότητα και πότε θα είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτές (οι Ηνωμένες Πολιτείες) ελπίζουν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία έως ότου πειστούν πως αυτό είναι αδύνατο και μέχρι να χάσουν, οι συνομιλίες θα έχουν νόημα, αν και είμαστε για μια κουβέντα, ακόμη και μια χωρίς νόημα".

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μιλούν στη Ρωσία μόνο από θέση ισχύος, ο καθηγητής είπε ότι «υποχωρούν από τη θέση τους ως παγκόσμιου ηγέτη και βρίσκονται στη δίνη μιας απελπισμένης αντεπίθεσης, πολύ επικίνδυνης για το σύνολο του κόσμου".

Ταυτόχρονα, όταν ρωτήθηκε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν πάντα να προσελκύσουν την Κίνα όταν μιλούν για διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για παράδειγμα, για μια συνθήκη ελέγχου των όπλων, ο Karaganov είπε πως όλα είναι «πολύ απλά - θέλουν να βάλουν σφήνα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail