Η αποστολή φορτίου από το Αρχάγγελσκ στην Κίνα μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής θα γίνεται σε τακτική βάση

Photo credit: Arkhangelsk Oblast governement's press office
Freepen.gr - Το πρώτο πλοίο με φορτίο άνω των 300 εμπορευματοκιβωτίων με ξυλεία για τους εταίρους της Κίνας πρόκειται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Αρχάγγελσκ. Το φορτίο θα παραδοθεί κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής (NSR) στη Σαγκάη σε λίγες ημέρες, δήλωσε ο κυβερνήτης και η κυβέρνηση της Περιφέρειας Αρχάγγελσκ όπως γράφει το portnews.ru.

Ο Alexander Tsybulsk, Κυβερνήτης της Περιφέρειας Αρχάγγελσκ σχολίασε: «Οι Κινέζοι κατασκευαστές επίπλων ενδιαφέρονται για τα προϊόντα των επιχειρήσεων επεξεργασίας ξυλείας μας και είναι έτοιμοι να αγοράσουν ετησίως έως και 1 εκατομμύριο cbm ξυλείας στο Αρχάγγελσκ».

«Η πρώτη αποστολή που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 εμπορευματοκιβώτια ξυλείας θα αναχωρήσει σύντομα για τη Σαγκάη. Η αποστολή φορτίου κατά μήκος της NSR [Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή] μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα γίνει τακτική. Οι νέοι συνεργάτες μας σχεδιάζουν για την επόμενη ναυτιλιακή σεζόν να φορτώνουν δύο πλοία εδώ τον μήνα και στο μέλλον να παρέχουν έξι επισκέψεις πλοίων το μήνα», είπε ο αξιωματούχος.

Ο όγκος του φορτίου που μεταφέρεται από το Αρχάγγελσκ κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα στηρίξει τις δασικές επιχειρήσεις στις βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας μέσω κυβερνητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης της μεταφοράς προϊόντων ξυλείας.

Η αύξηση του όγκου του εμπορίου με τους Κινέζους εταίρους συμβάλλει επίσης στην εφαρμογή του διατάγματος του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο για την ενίσχυση της ροής φορτίων κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, η οποία αναμένεται να φτάσει τους 80 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2024.

«Η σχεδιαζόμενη πλεύση ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς, καθώς η Κίνα είναι η κύρια κατεύθυνση μεταφοράς εμπορευμάτων. Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από Κινέζους εταίρους για τα προϊόντα μας και την επιθυμία των τοπικών κατασκευαστών να συνεργαστούν», λέει η Εβγενία Σέλιουκ προσωρινή υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Επιστήμης της Περιφέρειας Αρχάγγελσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail