Η Βόρεια Κορέα αποκαλεί τις ΗΠΑ την πηγή της απειλής για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής

pixabay / Alex_Berlin
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στον πλανήτη και οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ θα περιορίζουν με συνέπεια αυτήν την απειλή, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της ΛΔΚ την Τετάρτη.

Το στρατιωτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας δημοσίευσε ένα σχόλιο για τη νέα στρατηγική του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των όπλων μαζικής καταστροφής, στο οποίο η Ουάσιγκτον δηλώνει τον αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης με τη χρήση χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων και σημειώνει επίσης πως η Ρωσία και η Κίνα αντιπροσωπεύουν τις κύριες προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα, ενώ η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζεται επίσης ως «παρατεταμένη απειλή».

«Όσο για την «παρατεταμένη απειλή», αυτή είναι η πιο κατάλληλη έκφραση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το μεγαλύτερο κάτοχο όπλων μαζικής καταστροφής στον κόσμο, τον μοναδικό πυρηνικό εγκληματία πολέμου στον κόσμο, που από τον περασμένο αιώνα, έχοντας ορίσει τη ΛΔΚ ως «εχθρικό κράτος», έχει σταδιακά επεκτείνει και ενισχύει την άνευ προηγουμένου πυρηνική απειλή και τον εκβιασμό... Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που φέρουν τη μεγαλύτερη απειλή (από τη χρήση) όπλων μαζικής καταστροφής», ανέφερε μια δήλωση εκπροσώπου της ΛΔΚ Υπουργείο Άμυνας, που δημοσιεύει το Κεντρικό Τηλεγραφικό Πρακτορείο (KCNA).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, είναι η «παράλογη οργή των Ηνωμένων Πολιτειών», που μεταφέρουν στρατηγικά όπλα στην κορεατική χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού υποβρυχίου με πυρηνικές κεφαλές που θα ήταν αρκετό για να «μετατρέψει ένα ολόκληρο κράτος σε στάχτες», που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν μια «πιο επικίνδυνη επιθετική πρόθεση» να καταστρέψουν τα συμφέροντα ασφαλείας της ΛΔΚ και άλλων ανεξάρτητων κρατών προκειμένου να πραγματοποιήσουν το «όνειρο κυριαρχίας τους στον κόσμο».

«Όλα αυτά τα δεδομένα απαιτούν από τις ένοπλες δυνάμεις της δημοκρατίας μας, με συνεπείς αποτρεπτικές δυνάμεις, να ανταποκριθούν δυναμικά στην απειλή χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία γίνεται όλο και πιο τρελή μέρα με τη μέρα...» είπε ο αξιωματούχος. 

Σημείωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σε προκλήσεις και προκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα είναι πιστές στην αποστολή τους όπως ορίζεται στο σύνταγμα της ΛΔΚ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail