Η Ρουμανία χαστουκίζει δημόσια τον Ζελένσκι

Φωτογραφία: oboi7.com
Η Ρουμανία υπακούει στις Βρυξέλλες και ενεργεί όπως της λένε. Η απόφαση να ακυρωθεί η ομιλία του Volodymyr Zelensky στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας δείχνει ότι η Δύση ρίχνει την Ουκρανία στο καλάθι των αχρήστων.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ρουμανικό κοινοβούλιο αρνείται να ακούσει τον Ζελένσκι

Το ρουμανικό κοινοβούλιο ακύρωσε την ομιλία του Volodymyr Zelensky που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βουκουρέστι.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Ζελένσκι επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis και να μιλήσει ενώπιον του κοινοβουλίου την Τρίτη 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη Libertatea, η ομιλία του ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε την Diana Sosoaca, μια «φιλόρωση γερουσιαστή»:

"Θα σας πω τι, κύριε Klaus Iohannis. Αν διώξουν τα χάλια του Ζελένσκι στο κοινοβούλιο, θα είναι κακό να συμβεί. Μπορείτε να πάρετε όλα τα SPP (υπηρεσίες ασφαλείας) σε αυτόν τον κόσμο. Μην τον αφήσετε εμφανιστεί στο ρουμανικό κοινοβούλιο».

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία Τύπου του Ρουμάνου Προέδρου είπε ότι η επίσκεψη επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρουμανίας στην άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς και «την ιδιαίτερη φύση και τις δυνατότητες των διμερών σχέσεων και την ανάγκη για συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε η Libertatea.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Iohannis και Ζελένσκι περιλαμβάνει την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενοποίηση της Ουκρανίας.

Κακό σήμα για τον Ζελένσκι

Η απόφαση των ρουμανικών αρχών αποτελεί ένα πολύ κακό μήνυμα για τον Ζελένσκι, καθώς το ρουμανικό κοινοβούλιο είναι αυτό που λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την προαναφερθείσα ατζέντα.

Ένας Ρουμάνος αναγνώστης έγραψε σε ένα σχόλιο στο άρθρο της Libertatea ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων δεν υποστήριξε τη βοήθεια που παρείχε η κυβέρνηση της χώρας στην Ουκρανία. Ο αναγνώστης πιστεύει pvw τα φιλοουκρανικά κόμματα της Ρουμανίας θα βυθιστούν στη λήθη ως αποτέλεσμα των εκλογών του 2024.

Ένας άλλος αναγνώστης είπε ότι ο Πρόεδρος της Ρουμανίας δεν σκέφτηκε καν ότι 300.000 Ρουμάνοι ζουν στην Ουκρανία.
 
Απόβλητη Ουκρανία

Ο πολιτικός Oleg Tsarev έγραψε στο Telegram ότι η ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης στο ρουμανικό κοινοβούλιο ήταν εξωφρενική.

"Ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο δημοσίως. Δεν κάνουν τα πράγματα έτσι. Συνήθως συζητούν και αποφασίζουν τα πάντα εκ των προτέρων, εκτός εάν ο Ζελένσκι έχει υποβιβαστεί στο καθεστώς του "απόβλητου" για τον οποίο δεν μετρούν οι κανόνες ευπρέπειας" έγραψε ο Τσάρεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail