Θα μετατρέψει σύντομα το Ισραήλ τη Δαμασκό σε σωρό από ερείπια;

Μόλις το Ισραήλ στείλει στρατεύματα στη Γάζα, θα ξεκινήσει μια αλυσίδα γεγονότων που κανείς δε θα μπορέσει να ελέγξει. Πιστεύω ότι ένα από αυτά τα γεγονότα θα είναι η είσοδος της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση από τον Βορρά. Όπως συζήτησα χθες, δεν υπάρχει περίπτωση η Χεζμπολάχ απλώς να καθίσει εκεί και να παρακολουθήσει τη Χαμάς να εξαφανίζεται συστηματικά από τον Ισραηλινό Στρατό. Η Χεζμπολάχ ήδη κινητοποιεί τις δυνάμεις της και προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στον πόλεμο. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά αν συμβεί αυτό, το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί εξαιρετικά σκληρά. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι το Ισραήλ έχει ήδη προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ πως εάν μπει στον πόλεμο οι Ισραηλινοί θα «καταστρέψουν τη Δαμασκό»:

Ynet News:

«Ο Ισραηλινός Στρατός θα καταστρέψει τη Δαμασκό, θα στοχεύσει τον Σύριο Πρόεδρο Άσαντ εάν η Χεζμπολάχ συμμετάσχει στον πόλεμο. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα υποστηρίξουν το Ισραήλ στον πόλεμο». – Το μήνυμα μεταδόθηκε μέσω Γαλλίας

Δυστυχώς, αυτή η απειλή δεν έκανε τη Χεζμπολάχ να υποχωρήσει.

Στην πραγματικότητα, το Fox News αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί τώρα «πολεμούν ενεργά ένα δευτερεύον μέτωπο κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο»:

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus δήλωσε την Τετάρτη πως ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη λιβανέζικη συνοριακή πόλη Duhaira και τη γύρω περιοχή από την οποία προήλθε η επίθεση με πυραύλους. Είπε επίσης ότι το Ισραήλ πολεμούσε ενεργά ένα δευτερεύον μέτωπο κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, εκτός από την αντεπίθεση που εξαπολύει ο Ισραηλινός Στρατός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουμε αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες πρόσθετες μονάδες κατά μήκος των βόρειων συνόρων», είπε ο Conricus, συμπεριλαμβανομένων πεζικού, ειδικών δυνάμεων, τεθωρακισμένων, πυροβολικού, αεροπορικών δυνάμεων και «πρόσθετων μέσων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών και υλικοτεχνικής υποστήριξης».

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη μπει επίσημα στον πόλεμο.

Αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα μόλις το Ισραήλ εισβάλει στη Γάζα.

Θα μπορούσε λοιπόν το Ισραήλ να μετατρέψει τη Δαμασκό σε σωρό ή ερείπια;

Λοιπόν, απλά σκεφτείτε τι κάνει ήδη ο IDF στη Γάζα.

Μας λένε πως η Γάζα χτυπήθηκε από εκπληκτικές 250 αεροπορικές επιδρομές σε μία ώρα:

Οι φωτογραφίες δείχνουν γειτονιές στη Γάζα σχεδόν κατεστραμμένες αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε 250 αεροπορικές επιδρομές σε μόλις μία ώρα.

Έρχεται μετά την υπόσχεση Ισραηλινού αξιωματούχου της άμυνας ότι η λωρίδα θα γίνει «πόλη σκηνών» με κάθε κτίριο που θα κατεδαφιστεί.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν μπλέκονται.

Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι επιτίθενται «σε άνευ προηγουμένου κλίμακα» και κανείς δεν μπορεί πραγματικά να αμφισβητήσει αυτό το γεγονός:

Φυλακή. Ο στρατηγός Omer Tishler, αρχηγός του επιτελείου της ισραηλινής αεροπορίας, λέει ότι μαχητικά αεροσκάφη χτυπούν τη Λωρίδα της Γάζας σε «άνευ προηγουμένου κλίμακα».

«Επιτιθέμεθα στη Λωρίδα της Γάζας σε άνευ προηγουμένου κλίμακα, γιατί αυτό που συνέβη εδώ είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχει ένας εχθρός εδώ που εκτοξεύει ρουκέτες, κάνει επιδρομές σε άμαχο πληθυσμό», λέει ο Tishler σε μια κλήση με δημοσιογράφους.

«Δε θα επιστρέψουμε ποτέ σε αυτό», λέει.

Μέχρι στιγμής, 2.687 στόχοι εντός της Γάζας έχουν χτυπηθεί:

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα κατά 2.687 στόχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, σύμφωνα με νέα στρατιωτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.329 από τους στόχους είναι πολυώροφα κτίρια που περιέχουν περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων πολεμικών αιθουσών όπου η τρομοκρατική ομάδα διαχειρίζεται τις μάχες εναντίον του Ισραήλ.

Ένας από αυτούς τους στόχους ήταν το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας.

Μας λένε ότι ήταν ένα «κεντρικό εκπαιδευτικό κέντρο» και τώρα έχει καταστραφεί ολοσχερώς:

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε πως βομβάρδισαν το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, «το οποίο λειτουργεί ως κεντρικό κέντρο εκπαίδευσης μηχανικών της Χαμάς».

Ο στρατός λέει ότι μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν την πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με το IDF, το πανεπιστήμιο ήταν «ένα σημαντικό κέντρο πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος» για τη Χαμάς και ένα «ίδρυμα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη και παραγωγή όπλων».

Στο παρελθόν, το Ισραήλ ήταν πάντα τόσο προσεκτικό για να αποφύγει παράπλευρες ζημιές όταν πραγματοποιούσε επιθέσεις στη Γάζα.

Αλλά τώρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός:

Ο Yoav Gallant, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, είπε ότι «όλοι οι περιορισμοί για τους μαχητές έχουν απελευθερωθεί» και υποσχέθηκε μια εντατικοποίηση των μαχών.

«Η Χαμάς ήθελε μια αλλαγή και θα την κάνει. Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα είναι πλέον», είπε.

«Ξεκινήσαμε την επίθεση από αέρος, αργότερα θα έρθουμε και από το έδαφος. Ελέγχουμε την περιοχή από τη δεύτερη μέρα και είμαστε στην επίθεση. Μόνο θα ενταθεί.

«Όποιος έρθει να αποκεφαλίσει, να δολοφονήσει γυναίκες, επιζώντες του Ολοκαυτώματος — θα τον εξαλείψουμε στο απόγειο της δύναμής μας και χωρίς συμβιβασμούς».

Εάν ο Ισραηλινός Στρατός εφάρμοζε την ίδια μεταχείριση στη Δαμασκό, θα έσυρε τη Συρία στον πόλεμο.

Από την στιγμή που η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και η Συρία έχουν εισέλθει στον πόλεμο, είναι μάλλον θέμα χρόνου να συμμετάσχει και το Ιράν στη σύγκρουση.

Και από τη στιγμή που το Ιράν μπει στον πόλεμο, δεν μπορούμε να πούμε πόσο μακριά θα μπορούσαν να κλιμακωθούν τα πράγματα.

Ήδη, ένα μέλος της Κνεσέτ με το όνομα Revital Gotliv έχει ζητήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων:

«Jericho Missile! Jericho Missile! Στρατηγική ειδοποίηση. πριν σκεφτεί την εισαγωγή δυνάμεων. Όπλο της Κρίσεως! Αυτή είναι η γνωμη μου. Είθε ο Θεός να διατηρήσει όλη μας τη δύναμη», έγραψε ο Γκότλιβ στο X, πρώην Twitter, τη Δευτέρα, σύμφωνα με μετάφραση.

Μια άλλη ανάρτηση λέει: «Σας προτρέπω να κάνετε τα πάντα και να χρησιμοποιήσετε άφοβα τα όπλα του Doomsday εναντίον των εχθρών μας», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «πρέπει να χρησιμοποιήσει τα πάντα στο οπλοστάσιό του».

Την Τρίτη, συνέχισε τις εκκλήσεις της για επείγον.

«Μόνο μια έκρηξη που συγκλονίζει τη Μέση Ανατολή θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια, τη δύναμη και την ασφάλεια αυτής της χώρας!» Ο Gotliv δημοσίευσε. «Ήρθε η ώρα να φιλήσω την ημέρα της μοίρας. Πυροβολώντας ισχυρούς πυραύλους χωρίς όριο. Δεν ισοπεδώνει μια γειτονιά. Συντριβή και ισοπέδωση της Γάζας. … χωρίς έλεος! χωρίς έλεος!"

Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σύντομα.

Αλλά θα πρέπει όλοι να μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο έξαλλοι.

Σε μια τοποθεσία στην οποία επιτέθηκε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, «βρέθηκαν μαχαίρια σε μερικά από τα παιδιά»:

Υπάρχουν στοιχεία στο Kibbutz Be'eri ότι τα παιδιά σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια των γονιών τους, λέει ο Maj Doron Spielman. Σε κάποια από τα παιδιά βρέθηκαν μαχαίρια.

Εξακολουθούν να βγαίνουν πτώματα από τα κιμπούτς, τα οποία ο Σπίλμαν λέει ότι θα μείνουν στη μνήμη μας ως σύμβολο της σφαγής της Χαμάς, όπως το Άουσβιτς είναι το σύμβολο του Ολοκαυτώματος.

Περίπου 1.200 Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν από την τρομοκρατική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 μόνο στο Be'eri.

Όταν η Χαμάς αποφάσισε να βιάσει γυναίκες, να δολοφονήσει παιδιά και να απαγάγει ηλικιωμένους, ξύπνησε την πλήρη οργή του εβραϊκού λαού.

Και όταν το Ισραήλ στείλει στρατεύματα στη Γάζα, θα εξαπολυθεί ο Μεγάλος Πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Στο πιο πρόσφατο βιβλίο μου, έγραψα για ένα «ατελείωτο μπαράζ πυραύλων» που εκτοξεύτηκε στο Ισραήλ.

Πιστεύω ότι πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Θα υπάρξουν τόσοι θάνατοι και καταστροφές τις επόμενες μέρες, και θα υπάρξουν πολλές περισσότερες πόλεις που θα μετατραπούν σε σωρούς ερειπίων πριν τελειώσει όλο αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail