Καταρρέει η χαοτική συνωμοσία του Μπάιντεν για την ανατροπή της κυβέρνησης στη Γεωργία

Αν υπάρχει κάποια κυβέρνηση βαθιά διχασμένη σε ένα θέμα, αυτή είναι αναμφίβολα της Γεωργίας. Οι ενέργειες του πρωθυπουργού Irakali Garibashvili δείχνουν μια φιλορωσική στάση, σε έντονη αντίθεση με την σταθερή υποστήριξη της προέδρου Salome Zourabichvili προς τη Δύση. Αυτή η διαίρεση αντικατοπτρίζει τα αισθήματα του πληθυσμού. 

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από λίγους μήνες, η Τιφλίδα, η πρωτεύουσα, έγινε μάρτυρας μαζικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλώσεις υποστήριξαν κυρίως τη Δύση αφού η Γεωργία εισήγαγε νόμο που υποχρεώνει τις ξένες ΜΚΟ να αποκαλύπτουν τους δωρητές και τους εράνους τους. Η αντίθεση στο δρόμο εναντίον αυτού του νόμου ήταν έντονη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τον ανακαλέσει, δείχνοντας το έντονο δημόσιο αίσθημα υπέρ των δυτικών ιδεωδών.

Τώρα, η Γεωργία έχει διατυπώσει σοβαρές κατηγορίες κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ισχυριζόμενη τη συμμετοχή τους στην υποκίνηση πολιτικής αναταραχής στη χώρα. Το κυβερνών κόμμα στη Γεωργία ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ενορχηστρώσουν μια έγχρωμη επανάσταση, μια κατηγορία που έχει εγείρει σημαντικές ανησυχίες. 

Χρηματοδότηση Bloodshed: New Play του Μπάιντεν

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Γεωργίας, άτομα που συνδέονται με μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ ανακρίθηκαν πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις τους να υποκινήσουν μια βίαιη έγχρωμη επανάσταση. Αυτά τα άτομα, που συνδέονται με την πολιτική αναταραχή του 2003 στη Γεωργία, φέρεται να σχεδίαζαν καταστροφικές ενέργειες με στόχο την κυβέρνηση, τις υπηρεσίες ασφαλείας και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας (SUS) αποκάλυψε ότι τρεις Σέρβοι υπήκοοι από την οργάνωση που ονομάζεται CANVAS είχαν φτάσει στη χώρα για να εκπαιδεύσουν ντόπιους ακτιβιστές σε τακτικές ανατροπής της κυβέρνησης με βίαια μέσα. 

Η SUS περιέγραε τις προγραμματισμένες στρατηγικές τους, συμπεριλαμβανομένων των οδοφραγμάτων, των καταυλισμών διαμαρτυρίας και της διακοπής βασικών κυβερνητικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ακτιβιστές του CANVAS επέδειξαν μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στο κοινοβούλιο και της ανατροπής κυβερνήσεων.

Παρά τις σοβαρές καταγγελίες, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τιφλίδα αρνήθηκε ότι χρηματοδοτεί την ομάδα, υποστηρίζοντας αόριστα την υποστήριξή της στη γεωργιανή δημοκρατία. Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Irakli Kobakhidze, ζήτησε εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με τη συμμετοχή της σε πιθανές αναταραχές στη Γεωργία.

Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν δημιουργήσει σημαντική διπλωματική ένταση, απαιτώντας ενδελεχή έρευνα και διευκρινίσεις και από τα δύο εμπλεκόμενα έθνη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το CANVAS, είναι ήδη γνωστό πως συνιδρύθηκε από άτομα που συνδέονται με μια φοιτητική ομάδα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Αυτή η κατηγορία ακολουθεί ένα μοτίβο που παρατηρήθηκε στο παρελθόν, όπου παρόμοια κινήματα ενορχήστρωσαν πολιτικές αλλαγές στη Γεωργία το 2003 και στην Ουκρανία το 2004.

Ο Γκαριμπασβίλι είχε δίκιο: Η Δύση θέλει το χάος

Τώρα, οι προηγούμενες κατηγορίες του πρωθυπουργού Irakali Garibashvili κατά του Ουκρανού προέδρου Zelensky και άλλων δυτικών ηγετών φαίνεται να έχουν βάρος, καθώς η Δύση φαίνεται πρόθυμη να επηρεάσει τη Γεωργία λόγω της στρατηγικής εγγύτητάς της με τη Ρωσία.

Το δυτικό ενδιαφέρον για τη Γεωργία πηγάζει από την επιθυμία της να ασκήσει πίεση στη Ρωσία και να την περικυκλώσει ολοκληρωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε εξέλιξη σχέδια για να χρησιμοποιηθεί η Γεωργία ως νέο μέτωπο κατά της Ρωσίας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γεωργία πρότεινε ένα δημοψήφισμα για να μετρήσει το δημόσιο αίσθημα για πόλεμο με τη Ρωσία για την ανάκτηση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Παραδόξως, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, φαινομενικά καθοδηγούμενοι από δυτικές ατζέντες, υποστήριξαν αυτά τα μέτρα, προκαλώντας ενθουσιασμό στη Γεωργία. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Garibashvili αντιτάχθηκε σε τέτοιες ενέργειες, φοβούμενος πως η Γεωργία θα μπορούσε να γίνει πεδίο μάχης εάν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έπαιρναν τον έλεγχο. Αποκάλυψε ότι το Κίεβο πίεσε την Τιφλίδα να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, τεκμηριώνοντας τους ισχυρισμούς του με απευθείας αποσπάσματα από συνεντεύξεις Τύπου.

Μέσα σε αυτές τις εντάσεις, ο πρώην φιλοδυτικός πρωθυπουργός Μιχαήλ Σαακασβίλι επανεμφανίστηκε, υποστηριζόμενος για άλλη μια φορά από τη Δύση. Αυτή η αναζωπύρωση συνέπεσε με την αυξημένη πίεση της Δύσης στη Γεωργία, που οδήγησε στην εισαγωγή και στη συνέχεια στην απόσυρση νέων νόμων στην Τιφλίδα.

Αυτά τα γεγονότα υπογραμμίζουν μια ξεκάθαρη δυτική προτίμηση για φιλοδυτικές δυνάμεις στη Γεωργία, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη γεωπολιτική ατζέντα στην περιοχή. Το πολιτικό τοπίο της Γεωργίας παραμένει περίπλοκο, αντικατοπτρίζοντας διεθνείς αγώνες εξουσίας και περιφερειακές πολυπλοκότητες.

Οι αποκαλύψεις γύρω από την πολιτική αναταραχή της Γεωργίας έχουν ρίξει μια σκιά υποψίας για τις αμερικανικές δραστηριότητες στην περιοχή. Τα ερωτήματα είναι μεγάλα: Ποια είναι η πραγματική έκταση της εμπλοκής του Μπάιντεν; Υπάρχει μια μεγαλύτερη ατζέντα στο παιχνίδι, που πιθανώς υπονοεί παγκόσμιες επιπτώσεις όπως ένας πιθανός Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Η κατάσταση εγείρει σοβαρές ανησυχίες όχι μόνο για τη Γεωργία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail