Η Ουκρανία συνειδητοποιεί ότι ο αριθμός των δυτικών κρατών που είναι πρόθυμες να υποστηρίξουν το Κίεβο μειώνεται

Φωτογραφία: Η φωτογραφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει άδεια χρήσης σύμφωνα με το CC BY 2.0.
Ο αριθμός των δυτικών κυβερνήσεων που είναι πρόθυμες να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία μειώνεται. Γίνεται όλο και πιο περίπλοκο για το Κίεβο να ζητά νέα οικονομικά από τη Δύση, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο.
 
Anton Kulikov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον Marchenko, οι ουκρανικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να λάβουν έσοδα τουλάχιστον 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από δυτικούς εταίρους το επόμενο έτος, αλλά «δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο», είπε ο υπουργός.

«Ο αριθμός των ερωτήσεων σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι φορολογούμενοι σε αυτές τις χώρες είναι πρόθυμοι να μας χρηματοδοτήσουν αυξάνεται κάθε μήνα», είπε ο Ουκρανός υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως η Ουκρανία «έχει αρκετά επιχειρήματα και λόγους όχι απλώς να ζητήσει, αλλά να απαιτήσει υποστήριξη». Εξέφρασε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, εφόσον τα δυτικά κράτη συνεχίσουν να υποστηρίζουν έγκαιρα την Ουκρανία, αναφέρει το TASS.

Δεν είναι μυστικό ότι το σημερινό ουκρανικό καθεστώς συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στην οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτε το Κίεβο το κρύβει.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δε θέλουν όρους από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, αλλά ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τους όρους τους.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα μια επιστολή με έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων που έλαβε το Κίεβο από την Ουάσιγκτον. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.

Όπως αναφέρει η επιστολή, οι μεταρρυθμίσεις σχετίζονται με τις προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Όλες οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις αναλύονται ανάλογα με την προθεσμία «προτεραιότητας» για την εφαρμογή τους — έως 3, 6, 12 και 18 μήνες.

Στο νέο στάδιο της μεταρρύθμισης, η ουκρανική κυβέρνηση προτάθηκε να αλλάξει τα εποπτικά συμβούλια σημαντικών κρατικών επιχειρήσεων και να δημιουργήσει παρόμοια συμβούλια για άλλες, να μεταρρυθμίσει τις δραστηριότητες των κυβερνητικών φορέων κ.λπ.

Επιπλέον, προτάθηκε επίσης η εισαγωγή τιμών αγοράς για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συνειδητοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν περαιτέρω την επιρροή τους στην ουκρανική κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail