Σε καιρό πολέμου, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Αλήθεια να πέσει θύμα

Όταν τα συναισθήματα είναι στα ύψη, είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα μερικοί άνθρωποι θα πέσουν στην εξαπάτηση. Στις πρώτες μέρες του Μεγάλου Πολέμου στη Μέση Ανατολή, είδαμε ένα τσουνάμι κακών πληροφοριών. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί είναι τόσο πρόθυμοι να τρέξουν με οτιδήποτε φαίνεται να υποστηρίζει την πλευρά που υποστηρίζουν στη σύγκρουση. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, οι αναφορές που μοιράζονται οι άνθρωποι απλά δεν ήταν ακριβείς. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε καιρό πολέμου, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην αλήθεια να γίνει θύμα, γιατί αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι σχετικά με αυτή τη σύγκρουση έχει συνέπειες στον πραγματικό κόσμο. Στην πραγματικότητα, καθώς γράφω αυτό το άρθρο, διαδηλωτές κατακλύζουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό επειδή πιστεύουν ότι συνέβη κάτι που μπορεί να μην συνέβη στην πραγματικότητα καθόλου. Είναι τόσο σημαντικό να διερευνήσετε προσεκτικά τα γεγονότα πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Δυστυχώς, τεράστιος αριθμός ανθρώπων εκεί έξω φαίνεται να είναι πεπεισμένος πως δεν είναι απαραίτητο να είμαστε λογικοί σε μια εποχή όπως αυτή.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω συζητώντας τις επιθέσεις της Χαμάς.

Κάποιοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη Χαμάς υποδηλώνοντας ότι τα περιστατικά βαρβαρότητας ήταν μεμονωμένα και πως δεν τους δόθηκε ειδική εντολή να κυνηγούν γυναίκες και παιδιά.

Αλλά τώρα έγγραφα που έφεραν στην πραγματικότητα μαχητές της Χαμάς αποκαλύπτουν την αλήθεια:

Έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς κατευθύνονταν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, με ιδιαίτερη έμφαση στα δημοτικά σχολεία και στα κέντρα νεολαίας. Αυτές οι σχολαστικά προετοιμασμένες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ξεπεράσει τους 1.300 μόνο στο Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε πως οι επιθέσεις δεν ήταν υποπροϊόν στρατιωτικής δράσης αλλά μάλλον κεντρικός στόχος, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που ανασύρθηκαν από τα πτώματα των νεκρών μαχητών στα σημεία των επιθέσεων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Γραπτές εντολές που μεταφέρθηκαν από τη Χαμάς τους οδήγησαν ρητά να μεγιστοποιήσουν τις ανθρώπινες απώλειες και να πάρουν ομήρους, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μια σειρά εντολών που στόχευαν ειδικά την αγροτική κοινότητα του Αλουμίμ, δίνοντας εντολή στους μαχητές να «επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινων απωλειών».

Αυτοί οι μαχητές έλαβαν εντολή να σκοτώσουν όσο περισσότερους αμάχους είναι δυνατόν.

Και επιλέχθηκαν δημοτικά σχολεία και κέντρα νεότητας ως συγκεκριμένοι στόχοι:

Λεπτομέρειες στα έγγραφα που ανακτήθηκαν δείχνουν επίσης πως τα δημοτικά σχολεία και τα κέντρα νεολαίας ήταν μεταξύ των πρωταρχικών στόχων.

Τα σχέδια για επιθέσεις σε κοινότητες όπως το Kfar Aza και το Nahal Oz ήταν πολύ συγκεκριμένα, μέχρι τα σημεία εισόδου και τους τρόπους μεταφοράς για τους επιτιθέμενους. Για παράδειγμα, στο Kfar Sa'ad, μια μονάδα ανέλαβε να «περιορίσει το νέο σχολείο Da'at», ενώ μια άλλη είχε αποστολή να «συλλέξει ομήρους» και «να ερευνήσει το κέντρο νεολαίας Bnei Akiva».

Αυτό είναι τρομοκρατία.

Και δεν υπάρχει τρόπος να το υπερασπιστούμε.

Σε μια τοποθεσία που είχε δεχθεί επίθεση από μαχητές της Χαμάς, αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον μερικά Ισραηλινά μωρά είχαν αποκεφαλιστεί.

Ο ρεπόρτερ που έμαθε πρώτος αυτή την ιστορία δεν κάνει πίσω:

Η τηλεοπτική ρεπόρτερ που δημοσίευσε την πλέον viral ιστορία για Ισραηλινά μωρά που δολοφονήθηκαν -κάποια υποτίθεται ότι αποκεφαλίστηκαν- στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς στέκεται δίπλα στην κάλυψή της και αποκαλύπτει άλλες ασύλληπτες σφαγές.

Η Nicole Zedeck, μια δημοσιογράφος του i24News, η οποία βρίσκεται στο έδαφος στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου το περασμένο Σάββατο, είπε στο CBN Digital ότι ένας άνδρας που είναι υπεύθυνος για την εκκαθάριση των σορών των θυμάτων διηγήθηκε μια ακόμη φρικτή ιστορία.

«Ακούμε περισσότερες ιστορίες τρόμου», είπε. «Είπε πως βρήκε μια έγκυο γυναίκα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με το στομάχι της κομμένο σε φέτες, το μωρό ακόμα κολλημένο [στον] ομφάλιο λώρο».

Η Ζεντέκ συνέχισε: «Και το μωρό μαχαιρώθηκε με ένα μαχαίρι».

Φυσικά, μόλις αυτή η ιστορία άρχισε να διαδίδεται στα social media, άρχισε να γίνεται υπερβολική με διάφορους τρόπους.

Δεν είχαν αποκεφαλιστεί όλα τα νεκρά μωρά που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Φαίνεται όμως ότι τουλάχιστον αυτό συνέβη σε κάποια από αυτά.

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να το πιστέψουν αυτό.

Η Χαμάς δημοσίευσε μάλιστα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους δείχνουν να αποκεφαλίζουν Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ξέρουμε λοιπόν πως αποκεφαλίζουν.

Ο Δρ Τσεν Κούγκελ είναι επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής του Ισραήλ και έχει εξετάσει πολλά από τα πτώματα που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Όταν ρωτήθηκε για την ιστορία των αποκεφαλισμένων μωρών, επιβεβαίωσε ότι «ήταν αλήθεια»:

Τι γίνεται με τα αποκεφαλισμένα μωρά; Ναι, είπε ο Δρ Κούγκελ, ήταν αλήθεια.

Εν μέσω φρίκης που αψηφούν τις πεποιθήσεις, την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μια εξαιρετική συζήτηση σχετικά με το αν οι άγριοι της Χαμάς είχαν αποκεφαλίσει ανυπεράσπιστα μωρά ή απλώς τα είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει. Οι αναφορές για αποκεφαλισμούς δέχθηκαν μανιώδεις επιθέσεις ως ψευδείς ειδήσεις από ορισμένους υψηλού προφίλ αμφισβητίες.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω είναι τόσο αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν αυτήν την ιστορία;

Μήπως επειδή κάνει τη Χαμάς να φαίνεται άσχημη;

Εάν υπερασπίζεστε τη Χαμάς, πρέπει πραγματικά να κοιτάξετε πολύ καιρό στον καθρέφτη, γιατί κάτι δεν πάει καλά με εσάς.

Δεν υπάρχει τρόπος να δικαιολογηθεί ποτέ αυτό που έκανε η Χαμάς.

Ένας συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού είπε στην Daily Mail ότι στην πραγματικότητα κρατούσε ένα από τα αποκεφαλισμένα μωρά «στην αγκαλιά του»:

Το Σάββατο, μίλησα με έναν συνταγματάρχη που μου είπε πως όχι μόνο είχε δει ένα αποκεφαλισμένο μωρό, αλλά το είχε κρατήσει στην αγκαλιά του καθώς έβγαζε το παιδί από ένα σημείο σφαγής στο κιμπούτς Be'eri. Χθες, με βαριά καρδιά, ρώτησα τον Δρ Κούγκελ, ίσως τον πιο ανώτερο παθολόγο στο Ισραήλ, αν είχε δει μωρά χωρίς κεφάλι. Εκείνος απάντησε: «Ναι. Ναι, το έχω δει αυτό».

Δεν ήξερε τον λόγο που δεν είχαν κεφάλια, και δεν μπορούσε να δηλώσει αν είχαν κοπεί με μαχαίρι ή σκοτώθηκαν από μια χειροβομβίδα. Είπε: «Δεν μπορώ να πω. Μπορώ να πω ότι είδα ανθρώπους χωρίς κεφάλι».

Ίσως δε θέλετε να πιστέψετε κανέναν από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Μπράβο σας.

Πιστέψτε ό,τι θέλετε να πιστέψετε.

Αλλά μην προσποιείστε πως είστε με το μέρος της αλήθειας.

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα είναι ότι οι οικογένειες των μαχητών της Χαμάς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο Ισραήλ θα παίρνουν χρήματα από την Παλαιστινιακή Αρχή για το υπόλοιπο της ζωής τους:

Σύμφωνα με το νόμο της Παλαιστινιακής Αρχής, κάθε τρομοκράτης που σκοτώνεται επιτιθέμενος στο Ισραήλ ορίζεται ως «Μάρτυς» του οποίου η οικογένεια ανταμείβεται αμέσως από την Παλαιστινιακή Αρχή με επιχορήγηση 6.000 σέκελ (1.511 $) και 1.400 (353 $) μηνιαίως εφόρου ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε οικογένεια των 1.500 νεκρών τρομοκρατών της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ θα λάβει 7.400 σέκελ για αυτόν τον πρώτο μήνα. Οι οικογένειες εκείνων των τρομοκρατών που ήταν παντρεμένοι και είχαν παιδιά θα λάβουν ακόμη περισσότερα. Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πληρώσει τουλάχιστον 11.100.000 σέκελ (2.789.430 δολάρια) αυτόν τον μήνα ως ανταμοιβή για τη συμμετοχή στις δολοφονίες και τις φρικαλεότητες της περασμένης εβδομάδας εναντίον Ισραηλινών αμάχων.

Μερικοί από αυτούς τους τρομοκράτες πραγματικά ανυπομονούν να πεθάνουν επειδή ξέρουν ότι οι οικογένειές τους θα φροντιστούν πολύ καιρό αφού φύγουν.

Πόσο άρρωστο είναι αυτό;

Τώρα θέλω να μιλήσω για ένα άλλο περιστατικό που συζητείται πολύ έντονα.

Την Τρίτη, μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και αναφέρεται ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα:

Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που η Χαμάς ισχυρίζεται πως σκότωσε τουλάχιστον 500 ανθρώπους και είναι ακόμη παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψαν ότι το χτύπημα που έπληξε το νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από Παλαιστίνιους τρομοκράτες της Ισλαμικής Τζιχάντ, ισχυρίστηκε ο ισραηλινός στρατός.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ είπε ότι αυτό είναι «εντελώς ανακριβές» και κατηγόρησε τον Ισραηλινό Στρατό πως «προσπάθησε να καλύψει το φρικιαστικό έγκλημα και τη σφαγή που διέπραξε εναντίον αμάχων».

Η Χαμάς λέει πως αυτή η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Αλλά ο IDF λέει ότι στην πραγματικότητα ήταν μια αστοχία πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ που προκάλεσε την έκρηξη:

Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF έδειξε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι «υπεύθυνη για τον αποτυχημένο πυροβολισμό που έπληξε το νοσοκομείο».

Ο στρατός, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Αχλί στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε».

Ένας εκπρόσωπος του IDF πρόσθεσε: «Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν πως η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια;

Δεν ξέρουμε ακόμα.

Ας αφήσουμε τα γεγονότα να βγουν και να κρίνουμε τότε.

Όμως, αντί να ερευνά προσεκτικά τα θέματα, ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος βρίσκεται τώρα σε αναστάτωση.

Μετά την έκρηξη, διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ιορδανία:

Δεκάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο συγκρότημα της ισραηλινής πρεσβείας στο Αμμάν της Ιορδανίας την Τρίτη, μετά από επίθεση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας που σκότωσε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, δήλωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές πέρασαν από ένα φράγμα των δυνάμεων ασφαλείας και προχώρησαν προς την πρεσβεία, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν, είπε ο ανταποκριτής.

Και υπήρχε μια πραγματικά χαοτική σκηνή έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό:

Εκατοντάδες διαδηλωτές φέρεται να συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπερούιτ του Λιβάνου το βράδυ της Τρίτης μετά από ρουκέτα που έπληξε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαμαρτυρία έγινε μετά το χτύπημα ενός νοσοκομείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από ρουκέτα την Τρίτη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με το Reuters, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές βρίσκονταν κοντά στην πρεσβεία με παλαιστινιακές σημαίες.

Θα υπάρξει τόσο πολύ χάος και τόση βία τις επόμενες μέρες.

Αλλά δε θα περιοριστεί μόνο στη Μέση Ανατολή.

Όπως εύστοχα σημείωσε ο Ντάνιελ Χόροβιτς, οι ΗΠΑ είναι απολύτως γεμάτες από ριζοσπάστες μουσουλμάνους σε αυτό το σημείο:

Μετά τις σφαγές της Χαμάς στο Ισραήλ, ο σιίτης σύμμαχος της Χαμάς, Χεζμπολάχ, με έδρα το Λίβανο, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως αν ταχθούν στο πλευρό του Ισραήλ, «δε θα υπάρξει κόκκινη γραμμή» για την αποτροπή επιθέσεων σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία οπουδήποτε στον κόσμο. Εάν απολαμβάναμε μια μικρή πραγματική ηγεσία, τέτοιες απειλές θα ηχούσαν κούφια. Άλλωστε, η Χεζμπολάχ δεν πρέπει να έχει τις δυνατότητες να μας χτυπήσει. Το πρόβλημα είναι ότι αφήσαμε την μπροστινή μας πόρτα και την πίσω πόρτα ορθάνοιχτες — ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική. Αυτό κάνει την απειλή της Χεζμπολάχ πολύ πιο σοβαρή.

Δεν είναι απλώς το γεγονός ότι αφήσαμε τόσους πολλούς ανθρώπους να εισέλθουν στη χώρα απευθείας από τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράν – τις χώρες που χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και φιλοξενούν τη Χεζμπολάχ και το παγκόσμιο τρομοκρατικό της δίκτυο. Τα τελευταία 20 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεχθεί περίπου 230.000 Ιρανούς, 70.000 Σύριους και 63.000 Λιβανέζους. Μερικοί από αυτούς ήταν εθνοτικές μειονότητες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ήταν μουσουλμάνοι. Προσθέστε τώρα μετανάστες από το Ιράκ, το οποίο, χάρη στον ηλίθιο πόλεμο μας, είναι πλέον ένα ασφαλές καταφύγιο και για τη Χεζμπολάχ. Έχουμε φέρει περισσότερους από 200.000 Ιρακινούς, οι μισοί από τους οποίους είναι Σιίτες. Μπορεί να έχετε δει μερικούς από αυτούς να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες σε έναν εορτασμό της Χαμάς στο Dearborn του Μίσιγκαν αυτή την εβδομάδα.

Θα δούμε να συμβαίνουν πράγματα στο έδαφος των ΗΠΑ που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να φανταστούν αυτήν την στιγμή.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες δε φαίνεται να ενδιαφέρονται πολύ για την αλήθεια.

Θέλουν απλώς να κερδίσουν τον ανόητο πόλεμο τους.

Και τελικά είναι ένας πόλεμος ενάντια σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ο δηλωμένος στόχος τους είναι να κάνουν κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη να υποταχθεί στο Ισλάμ.

Όποιος δεν υποταχθεί πρέπει να εξαλειφθεί.

Η παγκόσμια κυριαρχία είναι αυτό που θέλουν και δεν έχουν σχέδια να σταματήσουν μέχρι να φτάσουν αυτόν τον στόχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail