Ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η κρίση χρέους αποτελεί βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, μιλώντας σε ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής (IMFC) στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μαρόκο.

"Η κρίση χρέους είναι ένας βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η κατάσταση με το επίπεδο του δημόσιου χρέους σε μεμονωμένες ανεπτυγμένες χώρες. Το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να σιωπά γι' αυτό, καθώς η κατάσταση χειροτερεύει" αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου μεταφέροντας τα λόγια του Σιλουάνοφ.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχε στη συνάντηση ως διευθυντής από τη Ρωσία στο ΔΝΤ.

Μεταξύ των κύριων κινδύνων, ονόμασε επίσης τον συνεχιζόμενο κατακερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας - ο αριθμός των επιζήμιων εμπορικών περιορισμών που εισήχθησαν έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

«Το ΔΝΤ θα πρέπει να αναλάβει το θέμα των εμπορικών περιορισμών, αξιολογώντας τον αρνητικό αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομία και προτείνοντας συγκεκριμένες πολυμερείς και ανά χώρα λύσεις για την εξάλειψη των εμπορικών φραγμών», σημείωσε στην ομιλία του ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail