Θα χρησιμοποιήσει το Ισραήλ πυρηνικά όπλα κατά του Ιράν και της Χεζμπολάχ;

Pixabay
Είναι δυνατόν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή να γίνει τελικά πυρηνικός; Εάν οι μάχες μπορούσαν να είχαν περιοριστεί μόνο στο Ισραήλ και τη Χαμάς, νομίζω ότι θα υπήρχε μηδενική πιθανότητα το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Αλλά τώρα φαίνεται πως η Χεζμπολάχ, η Συρία, το Ιράν και πιθανώς άλλα μέρη είναι πιθανό να εμπλακούν επίσης, και αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ θα διεξάγει κυριολεκτικά έναν πόλεμο εθνικής επιβίωσης. Εάν φτάσει σε ένα σημείο όπου οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους κατακλύσουν οι εχθροί τους, δεν πρόκειται να αφήσουν τα πιο ισχυρά όπλα τους στο ράφι.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε αυτό το σημείο, όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ έχει πυρηνικά.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, έχει υπολογιστεί πως το Ισραήλ διαθέτει σήμερα κάπου μεταξύ 80 και 400 κεφαλών:

Το κράτος του Ισραήλ πιστεύεται ευρέως ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα. Οι εκτιμήσεις για το απόθεμα του Ισραήλ κυμαίνονται μεταξύ 80 και 400 πυρηνικών κεφαλών, [2] [5] [6] [7] [8] [9] και η χώρα πιστεύεται πως διαθέτει την ικανότητα να τις εξαπολύει με διάφορες μεθόδους, μεταξύ άλλων με αεροσκάφη, ως πυραύλους κρουζ εκτοξευόμενου από υποβρύχιο, και μέσω της σειράς βαλλιστικών πυραύλων μέσης έως διηπειρωτικής εμβέλειας Jericho. [18] [19] Το πρώτο του παραδοτέο πυρηνικό όπλο πιστεύεται πως ολοκληρώθηκε στα τέλη του 1966 ή στις αρχές του 1967, γεγονός που θα την έκανε την έκτη χώρα στον κόσμο που τα έχει αναπτύξει. [2] [20] [21]

Και φαίνεται πως ορισμένοι Ισραηλινοί ηγέτες σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν δυνητικά αυτό το οπλοστάσιο.

Όταν ρωτήθηκε για την είσοδο της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική ομάδα θα χτυπηθεί «με μια δύναμη που δεν μπορεί καν να φανταστεί» αν το κάνει:

Η Χεζμπολάχ θα κάνει «το λάθος της ζωής της» αν πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης με στρατιώτες κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας με το Λίβανο.

«Εάν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να μπει στον πόλεμο», ο Ισραηλινός Στρατός θα χτυπήσει με τέτοια δύναμη που «θα λαχταρήσει τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου», είπε ο Νετανιάχου.

Θα χτυπηθεί «με μια δύναμη που δεν μπορεί καν να φανταστεί» με καταστροφικές συνέπειες τόσο για την τρομοκρατική ομάδα όσο και για το Λίβανο που τη φιλοξενεί, είπε.

Εκτός από τη χρήση πυρηνικών όπλων, πώς θα μπορούσε το Ισραήλ να παράγει ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Η μάχη με τη Χεζμπολάχ θα ήταν πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο για την ισραηλινή κυβέρνηση. Η Χεζμπολάχ διαθέτει τουλάχιστον 130.000 πυραύλους και είναι πολύ πιο ισχυροί και πολύ πιο εξελιγμένοι από τους πυραύλους που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Μπορείτε να φανταστείτε τη φρίκη που θα γινόμασταν μάρτυρες αν χιλιάδες από αυτούς τους πύραυλους άρχιζαν να πέφτουν βροχή στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ;

Αυτό δεν είναι κάτι που θέλει το Ισραήλ.

Αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση γνωρίζει πως η Χεζμπολάχ θα μπει σχεδόν σίγουρα στον πόλεμο όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέλθουν στη Γάζα, και γι' αυτό είχε γίνει λόγος για τη διεξαγωγή προληπτικού χτυπήματος για την εξάλειψη αυτών των πυραύλων πριν μπορέσουν να εκτοξευθούν:

Η ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται αυξανόμενη πίεση από γεράκια του κατεστημένου ασφαλείας να εξαπολύσει προληπτικό χτύπημα στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο – αλλά αντιμετωπίζει έντονη αντίθεση από τις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται ότι ένας πόλεμος δύο μετώπων θα κινδύνευε να πυροδοτήσει μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση.

Από τότε που το Ισραήλ αντεπιτέθηκε στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η ισλαμιστική πολιτοφυλακή με έδρα το Λίβανο έπληξε επανειλημμένα ισραηλινούς οικισμούς, οδηγώντας σε εκκένωση από το Ισραήλ στα βόρεια σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kiryat Shmona. Η απειλή μιας μεγάλης επίθεσης της Χεζμπολάχ οδήγησε σε εκκλήσεις από γεράκια για χτύπημα στο μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων της.

Φυσικά, εάν η Χεζμπολάχ μπει στον πόλεμο, είναι αναπόφευκτο πως τελικά και το Ιράν θα εμπλακεί άμεσα.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ προειδοποιεί συγκεκριμένα ότι «το κεφάλι του φιδιού» θα κοπεί αν η Χεζμπολάχ κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ:

Το Ισραήλ χθες το βράδυ υποσχέθηκε να κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν, εάν η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη συμμετάσχει στον πόλεμο.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην The Mail την Κυριακή, ο Nir Barkat, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι οι Αγιατολάχ του Ιράν θα «αφανιστούν από προσώπου γης» εάν η Χεζμπολάχ, η τρομοκρατική ομάδα αντιπροσώπων τους στο Λίβανο, επιτεθεί στο Ισραήλ.

Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, το Ισραήλ να τους εξαφανίσει «από προσώπου γης»;

Μόνο με τη χρήση πυρηνικών.

Περιττό να πούμε πως εάν κάποια πλευρά αποφασίσει πραγματικά να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής, όλα θα αλλάξουν.

Παρόλο που ήταν το Ισραήλ που δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς, βλέπουμε ήδη μια τεράστια έκρηξη αντιεβραϊκού μίσους σε όλο τον κόσμο.

Το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς προκάλεσαν όλεθρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης:

Αντι-ισραηλινοί διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στο Μπρούκλιν, αφού χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν μια γειτονιά με αραβική και γενικότερα προέλευση από τη Μέση Ανατολή κατά κύριο λόγο το βράδυ του Σαββάτου.

Η διαδήλωση στο Bay Ridge είδε χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να φωνάζουν «Μετακινηθείτε, μπάτσοι, φύγετε από το δρόμο». Γνωρίζουμε ότι είστε εκπαιδευμένοι στο Ισραήλ» καθώς κατέβαιναν στην κοινότητα, σταματώντας την κυκλοφορία και ανάβοντας φωτιές κατά τη διαμαρτυρία.

Μέρος της πομπής, που χρεώθηκε διαδικτυακά ως Flood Brooklyn για την Παλαιστίνη, άρχισε να συγκρούεται με τους αξιωματικούς του NYPD ενώ έπεσε η νύχτα, δείχνει βίντεο - καθώς ο αριθμός τους αυξήθηκε σε περίπου 5.000 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Λονδίνο, περίπου 100.000 διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς φώναξαν συνθήματα καθώς κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ:

Περίπου 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου το Σάββατο, πραγματοποιώντας πορεία μέσω της βρετανικής πρωτεύουσας για να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

Ψάλλοντας «Ελεύθερη Παλαιστίνη», κρατώντας πανό και κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο Λονδίνο προτού συγκεντρωθούν στην Downing Street, την επίσημη κατοικία και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak.

Οι Βρετανοί θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα που επέτρεψαν σε τόσους πολλούς ριζοσπάστες μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν στη χώρα τους.

Στην πραγματικότητα, τα έθνη σε όλο τον δυτικό κόσμο θα μετανιώσουν βαθιά για τις μεταναστευτικές τους πολιτικές, επειδή πρόκειται να δούμε τεράστιο όγκο βίας τις επόμενες ημέρες.

Και όποιος συνδέεται με το Ισραήλ θα είναι πιθανός στόχος.

Το Σάββατο, η πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ βρέθηκε νεκρή λίγο έξω από το σπίτι της. Είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές:

Η πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ βρέθηκε μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι της το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία και τη συναγωγή.

Η Συναγωγή του Isaac Agree Downtown εξέδωσε μια δήλωση αργότερα το απόγευμα, αναφέροντας ότι το θύμα ήταν η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Samantha Woll.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ ανταποκρίθηκε σε κλήση στο 911 ενός ατόμου που δεν ανταποκρίθηκε γύρω στις 6:30 π.μ. και βρήκε ένα πτώμα έξω από ένα σπίτι στο Joliet Place. Η γυναίκα, η οποία δεν αναγνωρίστηκε αμέσως από τους ερευνητές, είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, είπε η αστυνομία.

Το κακό μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή .

Για τους εχθρούς του Ισραήλ, αυτή είναι η ευκαιρία που περίμεναν τόσο καιρό.

Νομίζουν πως θα έχουν επιτέλους μια ευκαιρία να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον χάρτη.

Αλλά στο τέλος μπορεί να είναι αυτοί που σβήνουν από αυτόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail