Πώς να αποτρέψετε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

pixabay / geralt
Ο κόσμος κινδυνεύει να πέσει στην άβυσσο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, προειδοποιεί ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, επίτιμος πρόεδρος του προεδρείου του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι εάν αποφευχθεί η μεγαλύτερη σύγκρουση, ο κόσμος θα μπορούσε να οικοδομήσει ένα δικαιότερο πολυπολικό σύστημα. Το πλήρες κείμενο του άρθρου του Καραγκάνοφ θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Russia in Foreign Affairs.

Ekaterina Blinova - sputnikglobe.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εκτυλισσόμενη κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι ένας πρόλογος για μια μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη σύγκρουση, σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Σεργκέι Καραγκάνοφ.

«Στην Ουκρανία, επιτέλους σταθήκαμε απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες/Δύση, αλλά μέχρι στιγμής τους έχουμε αφήσει να πάρουν την πρωτοβουλία σε θέματα κλιμάκωσης», έγραψε ο Καραγκάνοφ στο νέο του άρθρο. «Συνεχώς επεκτείνουν και εμβαθύνουν την επιθετικότητά τους προμηθεύοντας όλο και πιο θανατηφόρα και επικίνδυνα όπλα».

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται περαιτέρω από την εμφανή υποβάθμιση των δυτικών ελίτ, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «ηθική, πολιτική, πνευματική, κοινωνική και οικονομική πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογικής Δύσης».

"Μόνο θα επιδεινωθεί στο ορατό μέλλον", προειδοποίησε ο Καραγκάνοφ. "Κάθε νέα έκκληση από δυτικούς ηγέτες είναι πιο ανόητη, απερίσκεπτη και ιδεολογικά φορτισμένη από την προηγούμενη, καθιστώντας την πιο επικίνδυνη για τον κόσμο. Τροφοδοτούν συνειδητά τη διάλυση των κοινωνιών τους προωθώντας αντιανθρώπινες αξίες".

Εν τω μεταξύ, η σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας και το διαδίκτυο έχουν γίνει ένα βολικό εργαλείο για τη δαιμονοποίηση και τη χειραγώγηση των αντιλήψεων του κοινού. 

«Ακόμα και τώρα, για να πολεμήσουν τους μισητούς Ρώσους, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στέλνονται στο θάνατο», έγραψε ο μελετητής. "Σαφώς, πολλοί περισσότεροι πεθαίνουν από την κατάρρευση των υποδομών και της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα θύματα είτε έχουν ξεχαστεί τελείως είτε σκόπιμα υποβαθμίζονται. Σαφώς, υπάρχει μια ακόμη χειρότερη στάση απέναντι στους δαιμονισμένους Ρώσους. Η ρωσοφοβία έχει πάρει σχεδόν άνευ προηγουμένου διαστάσεις, ίσως συγκρίσιμες με το πώς οι Ναζί είδαν Σλάβους και Εβραίους».

Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο ενός χαλασμένου συστήματος διαλόγου και της κατάρρευσης του συστήματος ελέγχου των όπλων, το οποίο, αν και δεν ήταν πάντα χρήσιμο και μερικές φορές ακόμη και επιβλαβές στο παρελθόν, τουλάχιστον παρείχε κανάλια επικοινωνίας μεταξύ κορυφαίων στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον Karaganov.

Παγκόσμια επανευθυγράμμιση 

Εν τω μεταξύ, μια παγκόσμια αναδιάταξη βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Δύση να διεξάγει μια «απελπισμένη τελική μάχη για να διατηρήσει την κυριαρχία της», σύμφωνα με τον Ρώσο μελετητή.

"Σεισμική μετατόπιση λαμβάνει χώρα στην παγκόσμια γεωπολιτική, γεωστρατηγική και γεωοικονομία, και κερδίζει δυναμική. Νέες ήπειροι αυξάνονται και παγκόσμια προβλήματα χειροτερεύουν. Η εμφάνιση νέων πηγών τριβών και συγκρούσεων είναι αναπόφευκτη", έγραψε.

Εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου ταχείας ανακατανομής της παγκόσμιας ισχύος από τη Δύση στην παγκόσμια πλειοψηφία, η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί ιστορικά ως «ο στρατιωτικός και πολιτικός πυρήνας της», σύμφωνα με τον Καραγκάνοφ.

«Φαίνεται πως η αποτροπή μιας παγκόσμιας καταστροφής και η απελευθέρωση χωρών και λαών από ηγεμονίες και ηγεμόνες, η υπεράσπιση της κρατικής κυριαρχίας και του ανθρώπινου και θεϊκού όντος σε κάθε άτομο είναι η αποστολή του ρώσικου πολυεθνικού λαού μας στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Είναι η εξωτερική συνιστώσα του εθνικού και κρατικού πολιτιστικού προγράμματος, το «ρωσικό όνειρο και ιδέα» που ακόμα είτε αναζητούμε είτε φοβόμαστε να διαμορφώσουμε για εμάς και τον κόσμο».

Πώς να αποτρέψετε μια υπαρξιακή καταστροφή;

"Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή πρόκληση για να αποτρέψει την αναπόφευκτα πλησιέστερη καταστροφή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου μέσα στην επόμενη δεκαετία περίπου, αναγκάζοντας τη Δύση, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, να υποχωρήσουν και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε να αναγκάσουν το «βαθύ κράτος» τους να ανανεώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις κυρίαρχες ελίτ, των οποίων η χαμηλή ποιότητα δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η Δύση που πέφτει μπορεί να παρασύρει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου του βαθέος κράτους της», τόνισε.

Για τον σκοπό αυτό, οι δυτικές ελίτ θα πρέπει για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουν ότι ο πυρηνικός Αρμαγεδδώνας αποτελεί πραγματική απειλή για τον κόσμο, σύμφωνα με τον επιστήμονα.

Επιπλέον, κανείς στη Δύση δεν θα πρέπει να αυταπατάται ότι πιστεύει πως μια πυρηνική σύγκρουση «μικρής κλίμακας» είναι αποδεκτή και ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια ζώνη σύγκρουσης. Εάν τα ατομικά όπλα γίνουν «χρησιμοποιήσιμα», «ο ιερός φόβος για τα πυρηνικά όπλα θα εξαφανιζόταν», υποστήριξε ο Καραγκάνοφ.

Εάν ο κόσμος καταφέρει να αποφύγει μια παγκόσμια καταστροφή, σε δύο δεκαετίες από τώρα, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία δυνάμεων και «ένα πολύ πιο δίκαιο, πολύχρωμο και πολυπολιτισμικό διεθνές σύστημα», κατέληξε ο Καραγκάνοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail