Ο αιματηρός Παλαιστινιακός-Ισραηλινός Πόλεμος οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή

Freepen.gr - Ένας νέος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης οδηγεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να επηρεάσει τις εχθροπραξίες και να σταματήσει την αιματοχυσία, γράφει το southfront.press.

Η μεγαλύτερη σύγκρουση στην περιοχή εδώ και μισό αιώνα είναι σε εξέλιξη. Τουλάχιστον 1.537 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη σκοτωθεί, ενώ άλλοι 6.612 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 άλλοι τραυματίστηκαν στην αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς και οι σύμμαχοί της από Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 750 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι περιλάμβαναν «υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς», αποθήκες όπλων, κέντρα επικοινωνίας, καθώς και 12 αντικείμενα της ομάδας σε πολυώροφα κτίρια. Ωστόσο, εκατοντάδες άμαχοι έπεσαν θύματα.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι 13 όμηροι, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τη σειρά τους, η ομάδα ανέφερε μια επίθεση με ρουκέτα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ. Η Χαμάς λέει ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν «σε απάντηση στον εκτοπισμό και τη δίωξη αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας».

Το Ισραήλ έδωσε εντολή σε όλους τους Παλαιστίνιους που ζουν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να απομακρυνθούν εντός 24 ωρών, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Το IDF εξέδωσε αργότερα μια δήλωση που επιβεβαίωσε ότι δόθηκε η εντολή εκκένωσης, αλλά δεν όρισε προθεσμία 24 ωρών.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στην περιοχή που ο Ισραηλινός Στρατός κάλεσε να εκκενώσουν. Η ίδια διαταγή ισχύει για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ καθώς και για όσους έχουν καταφύγει σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, που είναι ζωτικής σημασίας για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή. Ο εκτοπισμός ενός τόσο μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι αδύνατος χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες.

Με τη σειρά της, η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τις προπαγάνδα και ψυχολογικό πόλεμο.

Μια ανθρωπιστική καταστροφή φαίνεται αναπόφευκτη στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε υπό πλήρη αποκλεισμό αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Πολλοί άνθρωποι κρατούνται όμηροι σε αυτή τη μικρή περιοχή, σφυροκοπούνται καθημερινά από τις ισραηλινές δυνάμεις που περιλαμβάνουν απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου, και όπου αναμένεται να ξεκινήσει η καταστροφική χερσαία επιχείρηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail