Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη κατά της Χεζμπολάχ εάν συμμετάσχει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ

Γινόμαστε μάρτυρες μιας παλιομοδίτικης αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή αυτή την στιγμή. Οι IDF υποτίθεται ότι είχαν στείλει χιλιάδες στρατιώτες για να εισβάλλουν στη Γάζα μέχρι τώρα, αλλά οι απειλές από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν έχουν κάνει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να σταματήσουν. Θέλουν πραγματικά οι Ισραηλινοί να πολεμήσουν έναν εξαιρετικά αιματηρό πόλεμο δύο μετώπων; Το Ιράν έχει πράγματι επισημάνει την πιθανότητα «προληπτικής δράσης», αλλά αυτό θα πυροδοτούσε αναπόφευκτα μια στρατιωτική απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλουν πραγματικά οι Ιρανοί να πολεμήσουν τον αμερικανικό στρατό; Υπάρχουν κάποιοι που ελπίζουν πως αυτή η αναταραχή θα επιτρέψει τελικά να επικρατήσουν πιο ψυχρά κεφάλια, αλλά το βλέπω ως ηρεμία πριν από την καταιγίδα.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να επιτρέψει στη Χαμάς να επιβιώσει.

Και την Τρίτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σίγουρα δεν ακουγόταν σαν άνθρωπος που είναι έτοιμος να υποχωρήσει:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ μιλούσε μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, περιέγραψε τη Χαμάς ως «τους νέους Ναζί» και κάλεσε τον κόσμο να ενωθεί και να εξαλείψει την τρομοκρατική οργάνωση με τον ίδιο τρόπο που νίκησε τους Ναζί.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι οι φρικαλεότητες που μόλις διέπραξε η Χαμάς ήταν «τα χειρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Εβραίων από το Ολοκαύτωμα»:

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Χαμάς διέσχισαν τα σύνορα Ισραήλ-Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σφάζοντας 1.400 Ισραηλινούς άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, σε αυτό που έχει γίνει η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

«Η αγριότητα που είδαμε να διαπράττεται από τους δολοφόνους της Χαμάς που βγήκαν από τη Γάζα ήταν τα χειρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Εβραίων από το Ολοκαύτωμα», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Εάν η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσιζε να μην εισβάλει στη Γάζα, ο Νετανιάχου θα αναγκαζόταν σχεδόν αναπόφευκτα να παραιτηθεί ντροπιασμένος.

Ο ισραηλινός λαός θέλει να καταστραφεί η Χαμάς, και αυτό σημαίνει να πάει στη Γάζα.

Αλλά αν συμβεί αυτό, πιθανότατα θα σημαίνει πόλεμο δύο μετώπων.

Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έχει μάλιστα υποστηρίξει πως θα μπορούσε να υπάρξει «προληπτική δράση» ακόμη και πριν ο Ισραηλινός Στρατός στείλει στρατεύματα στη Γάζα:

«Η πιθανότητα προληπτικής δράσης από τον άξονα της αντίστασης αναμένεται τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε ζωντανή μετάδοση στην κρατική τηλεόραση, καθώς αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα το Σάββατο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κορυφαίος διπλωμάτης και πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, είχε δηλώσει ότι ο χρόνος τελειώνει για να επιτευχθεί μια πολιτική λύση και προειδοποίησε ενάντια στην επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε άλλα μέτωπα.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε τη Δευτέρα πως «οι ηγέτες της αντίστασης» δεν θα επιτρέψουν στο Ισραήλ «να κάνει ό,τι θέλει στη Γάζα».

Στους Ιρανούς ηγέτες αρέσει να κάνουν δραματικές δηλώσεις, αλλά δεν τους έχω δει ποτέ να μιλάνε έτσι.

Για παράδειγμα, απλώς δείτε μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ , μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο:

– «ΠΡΕΠΕΙ να ανταποκριθούμε σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα»

– «Το σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να διωχθεί».

– «Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσοι θέλουν το Ιράν να σταματήσει ορισμένες ομάδες της Αντίστασης και δεν πρέπει να έχουν καμία προσδοκία από εμάς».

– «Όλα τα μέρη θα πρέπει να απέχουν από το να ζητούν από κάποιον να εμποδίσει μια ομάδα να λάβει μέτρα ως απάντηση στα εγκλήματα των Σιωνιστών».

– «Οι πολυάριθμες αναφορές πληροφοριών μας δείχνουν ότι οι ΗΠΑ διαμορφώνουν την τρέχουσα πολιτική του Σιωνιστικού καθεστώτος και αυτό που γίνεται διέπεται από τη χάραξη πολιτικής των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτήν την κατάσταση».

– «Εάν συνεχιστούν τα εγκλήματα της Σιωνιστικής οντότητας, κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης».

– «Όποια εγκλήματα και αν διαπράξει το σιωνιστικό καθεστώς θα αποτύχει να αντισταθμίσει την επαίσχυντη ήττα του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Καταιγίδα Αλ Άκσα».

Έτσι, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισέλθουν τελικά στη Γάζα, πώς θα είναι η ιρανική απάντηση;

Το πρώτο πράγμα που περιμένω να συμβεί είναι να συμμετάσχει η Χεζμπολάχ στον πόλεμο.

Αυτό θα σήμαινε πόλεμο δύο μετώπων και οι Ισραηλινοί φαίνεται να προετοιμάζονται γρήγορα για ένα τέτοιο σενάριο.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι 28 πόλεις και κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ πρόκειται να εκκενωθούν:

Ωστόσο, υπάρχουν συνεχείς ενδείξεις πως η κατάσταση ολισθαίνει προς αυτό το φοβερό σενάριο δύο μετώπων, καθώς ο Ισραηλινός Στρατός έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για την εκκένωση όλων των αμάχων που ζουν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα λιβανικά σύνορα. Είπαν πως οι επαναλαμβανόμενες βολές με ρουκέτες και όλμους το καθιστά απαραίτητο, επίσης ως προετοιμασία για πιθανή μεγαλύτερη στρατιωτική δράση.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMA) της χώρας θα επιβλέπει τη μεταφορά Ισραηλινών πολιτών σε ξενώνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Συνολικά 28 πόλεις και κοινότητες θα εκκενωθούν .

Η NEMA τα έχει απαριθμήσει ως εξής : Ghajar, Dishon, Kfar Yuval, Margaliot, Metula, Avivim, Dovev, Ma'ayan Baruch, Bar'am, Manara, Yiftah, Malkia, Misgav Am, Yir'on, Dafna, Arab al- Aramshe, Shlomi, Netu'a, Ya'ara, Shtula, Matat, Zar'it, Shomera, Betzet, Adamit, Rosh Hanikra, Hanita και Kfar Giladi.

Τα καλά νέα είναι πως ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ δεν έχει ξεσπάσει ακόμη.

Όμως η Χεζμπολάχ καλεί για «μια ημέρα άνευ προηγουμένου θυμού» την Τετάρτη:

Η ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατήγγειλε, όπως είπε, τη θανατηφόρα επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, ανακοινώνοντας την Τετάρτη «μια ημέρα άνευ προηγουμένου οργής» κατά της επίσκεψης του Μπάιντεν στη χώρα του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Χεζμπολάχ αργά την Τρίτη.

«Η επίθεση αποκαλύπτει το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο αυτής της οντότητας και του χορηγού της… των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες φέρουν την άμεση και πλήρη ευθύνη για αυτή τη σφαγή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Και καθώς γράφω αυτό το άρθρο, υπάρχουν αναφορές για τεράστιους αριθμούς διαδηλωτών που κατευθύνονται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό.

Περιττό να πούμε ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο πολύ γρήγορα.

Εάν η Χεζμπολάχ πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη συζητήσει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Χεζμπολάχ:

Ο Λευκός Οίκος συζητά το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εάν η Χεζμπολάχ ενταχθεί στον πόλεμο στη Γάζα και επιτεθεί στο Ισραήλ με το τεράστιο οπλοστάσιο ρουκετών της, λένε στον Axios τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι και ένας Ισραηλινός αξιωματούχος που γνωρίζει την κατάσταση.

Μόλις οι ΗΠΑ αρχίσουν να βομβαρδίζουν στόχους στον Λίβανο, δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Όλες οι εγκαταστάσεις και οι βάσεις των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή θα γίνουν ξαφνικά στόχοι ισλαμιστών τρομοκρατών και είναι πιθανό να δούμε τρομοκρατικές επιθέσεις και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άρα η μετάβαση στον πόλεμο δεν πρέπει να γίνεται επιπόλαια.

Αλλά η Χεζμπολάχ έχει τουλάχιστον 130.000 πυραύλους έτοιμους να εκτοξευθούν στο Ισραήλ, και όταν μεγάλος αριθμός πυραύλων αρχίσουν να πέφτουν βροχή στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται απλώς να καθίσει εκεί και να το παρακολουθήσει.

Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έχει ήδη πει στους Άραβες ηγέτες ότι «δεν κοροϊδεύουμε»:

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είπε στους Άραβες ηγέτες στην περιοχή, με τους οποίους είχε συναντηθεί τις τελευταίες ημέρες, ότι οι ΗΠΑ «δεν κοροϊδεύουν» στέλνοντας τόσα πολλά στρατιωτικά μέσα στην περιοχή για να υποστηρίξουν το Ισραήλ.

Αυτή την ώρα, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα και χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο περιμένοντας εντολές:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν μια αμφίβια ειδική ομάδα χιλιάδων Αμερικανών ναυτών και πεζοναυτών προς το Ισραήλ, όπου θα τοποθετηθούν σε πολεμικά πλοία σε περίπτωση που επεκταθεί η σύγκρουση εκεί με τη Χαμάς.

Δύο αξιωματούχοι άμυνας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν τις προγραμματισμένες στρατιωτικές κινήσεις, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η ομάδα Bataan Amphibious Ready Group, που αριθμεί περισσότερους από 4.000 ναύτες και πεζοναύτες, θα ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αμερικανικό στόλο στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ που θα περιλαμβάνει δύο αεροπλανοφόρα και τα σχετικά πλοία συνοδείας τους.

Η 26η θαλάσσια εκστρατευτική μονάδα, που εδρεύει στο Camp Lejeune, NC, αναπτύσσεται με την αμφίβια ομάδα εργασίας και εκπαιδεύεται για ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδικών επιχειρήσεων. Το USS Bataan και το USS Carter Hall, δύο από τα πολεμικά πλοία που μετέφεραν προσωπικό της μονάδας, βρίσκονταν στον Κόλπο του Ομάν τη Δευτέρα, έχοντας εγκαταλείψει το Κουβέιτ πρόσφατα μετά την άνευ προηγουμένου διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Είμαστε πραγματικά στα πρόθυρα της καυτής φάσης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου .

Μόλις τα ισραηλινά στρατεύματα εισέλθουν στη Γάζα, θα δούμε ποιος μπλόφαρε και ποιος όχι.

Δυστυχώς, νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσουμε γρήγορα πως σχεδόν όλες οι απειλές που έγιναν και από τις δύο πλευρές ήταν αληθινά πραγματικές.

Ο Μεγάλος Πόλεμος της Μέσης Ανατολής είναι εδώ και θα είναι εξαιρετικά αιματηρός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail