Πάνω από τους μισούς που συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες το Σεπτέμβριο βρίσκονται παράνομα στη χώρα

Freepen.gr - Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που συνελήφθησαν στη βελγική πρωτεύουσα των Βρυξελλών το Σεπτέμβριο ζούσαν παράνομα στη χώρα, αποκάλυψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd, ο αρχηγός της αστυνομίας Michel Goovaerts είπε ότι οι παράνομοι μετανάστες αποτέλεσαν την πλειονότητα όλων των συλλήψεων τον περασμένο μήνα και παραδέχτηκε ότι συχνά οι κρατούμενοι απελευθερώνονται χωρίς συνέπειες, επειδή οι προσπάθειες απέλασης σε πολλά αραβικά έθνη είναι μάταιες.

«Κάναμε 585 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 298 αφορούσαν παράνομους μετανάστες», είπε στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα.

Το ένα τρίτο των συλληφθέντων που ζούσαν παράνομα στο Βέλγιο κρατήθηκαν καθαρά λόγω του μεταναστευτικού τους καθεστώτος, αλλά τα δύο τρίτα είχαν διαπράξει ποινικά αδικήματα όπως ληστεία και κλοπή, εξήγησε ο Goovaerts.

Δεν έδωσε στοιχεία για το ποιο ποσοστό από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ήταν αλλοδαποί υπήκοοι που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Ο Goovaerts αποκάλυψε ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες που ζουν στις Βρυξέλλες στρέφονται σε κλοπές ή άλλες εγκληματικές επιχειρήσεις, όπως η εμπορία ναρκωτικών ή ανθρώπων, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούν να κερδίσουν ένα νόμιμο εισόδημα στη χώρα, οδηγώντας σε καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail