Η Παλαιστίνη δεν είναι Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ψάχνει για κέρδος στον πόλεμο των άλλων

Freepen.gr - Ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα σε τρεις ημέρες, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα. Η απότομη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ήταν επίσης μεγάλο πλήγμα για το καθεστώς του Κιέβου, σημειώνει το southfront.press.

Οι ουκρανικές αρχές, αφού απαξίωσαν τους δυτικούς εταίρους τους και ξόδεψαν πολλαπλά δισεκατομμύρια σε βοήθεια, έχουν πλέον χάσει την ηγετική τους θέση στη διεθνή ατζέντα.

Ως επαγγελματίας σόουμαν, αλλά ανίκανος πολιτικός, ο Ζελένσκι προσπάθησε να προσελκύσει ξανά την προσοχή του κοινού. Υποστήριξε ευθαρσώς πως το Κίεβο έχει ακριβή στοιχεία από άγνωστες πηγές ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι στόχοι της Μόσχας είναι να δημιουργήσει «μια νέα πηγή πόνου, να υπονομεύσει την παγκόσμια ενότητα και να καταστρέψει την ελευθερία στην Ευρώπη». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Ρωσία έχει γίνει ένα από τα λίγα κράτη που έχουν καλέσει και τις δύο πλευρές για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Ζελένσκι προσπαθεί ήδη να συνδέσει την Ουκρανία με το Ισραήλ υπό τη σημαία χωρών που «υποφέρουν από την τρομοκρατία». Έχοντας χαρακτηρίσει τη Ρωσία και το Ιράν ως κοινούς εχθρούς τους, κάλεσε και πάλι τη Δύση να παράσχει στα «θύματα» ό,τι είναι απαραίτητο για προστασία. Κρυμμένος πίσω από την τραγωδία στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ο επικεφαλής της Ουκρανίας εκλιπαρεί για περισσότερα όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail