Το «ρωσικό» αφήγημα του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας είναι αρκετά ξεκαρδιστικό

Τον τελευταίο καιρό, η Δύση έχει κουνήσει συχνά το δάχτυλο στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τον Πούτιν ως τον ένοχο σε παγκόσμια ζητήματα. Η τελευταία κατηγορία περιστρέφεται γύρω από τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, που συνδέει τον Πούτιν με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στερούνται ουσιαστικών αποδεικτικών στοιχείων. Παρά τις κατηγορίες από διάφορες πλευρές, το Ισραήλ έχει διαψεύσει οποιαδήποτε ρωσική ανάμειξη.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Γερμανία συνδέει τον Πούτιν με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Η γερμανική εφημερίδα Bild προκάλεσε έκπληξη συνδέοντας τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με την κλιμάκωση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Τέρμα τα γερμανικά χρήματα για αυτούς τους βάρβαρους!" γραμμένο από την Marion Horn, Πρόεδρο της συντακτικής ομάδας της Bild, έγινε ο περίεργος σύνδεσμος. Το άρθρο αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση που συμπίπτει με τα γενέθλια του Πούτιν και την 50ή επέτειο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ. Ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, που διεξήχθη μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών κρατών το 1973, έληξε με ισραηλινή νίκη. Ενώ ο Πούτιν γιόρτασε πράγματι τα 71α γενέθλιά του, παραμένει ασαφές πώς αυτό το γεγονός ήταν σχετικό με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Αυτή η περίεργη σύνδεση υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα των αφηγήσεων των μέσων ενημέρωσης στην ερμηνεία των διεθνών συγκρούσεων.

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, βαθιά προβληματισμένος από την προηγούμενη εισβολή της Ρωσίας, κατηγόρησε πρόσφατα τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τη Χαμάς. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι πως η Ρωσία υποστηρίζει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τις επιχειρήσεις της Χαμάς». Εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ενέργειες της Ρωσίας αποσταθεροποιούν την παγκόσμια ειρήνη, τονίζοντας την ανάγκη για διεθνή προσοχή στην κρίση της Ουκρανίας.

Ιστορικά στενοί σύμμαχοι, οι σχέσεις του Ισραήλ και της Ρωσίας επιδεινώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ να εξισορροπήσει τους δεσμούς με τη Μόσχα σχετικά με τον συντονισμό του συριακού εναέριου χώρου, οι σχέσεις επιδεινώθηκαν καθώς το Ισραήλ βοήθησε την Ουκρανία και υποστήριξε ανοιχτά το Κίεβο. Ο Ζελένσκι υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα κατά τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς, υπογραμμίζοντας τον αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα του.

Αν και αναγνώρισε τις τραγωδίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στο Ισραήλ, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του ότι η παγκόσμια εστίαση στην κρίση του Ισραήλ θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας. Ο ισχυρισμός του Ζελένσκι υποδηλώνει πως οι ενέργειες του Πούτιν στο Ισραήλ ήταν μια στρατηγική κίνηση για να εκτραπεί η εστίαση του ΝΑΤΟ από την Ουκρανία.

Η στάση της Ρωσίας στον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης

Η Ρωσία ζήτησε την άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, τονίζοντας την ανάγκη για διπλωματία έναντι της βίας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, και τα δύο μέρη θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ξεκινήσουν διάλογο που διευκολύνεται από τη διεθνή κοινότητα για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Η πρόσφατη κλιμάκωση ξεκίνησε με μια αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς από τη Γάζα, παραβίαση των συνόρων του Ισραήλ σε πολλά σημεία και εκτόξευση ρουκετών στη χώρα. Οι μαχητές κατέλαβαν πολλές τοποθεσίες στο νότιο Ισραήλ και σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβαν Ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες ως αιχμαλώτους, όπως φαίνεται στο διαδικτυακό βίντεο. Σε απάντηση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και κινητοποίησε στρατιωτικούς εφέδρους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το έθνος βρίσκεται σε «πόλεμο», υποσχόμενος σοβαρές συνέπειες για τους επιτιθέμενους.

Η στάση της Ρωσίας τονίζει τη σημασία του διαλόγου και της οικοδόμησης της ειρήνης, προτρέποντας και τις δύο πλευρές να εγκαταλείψουν τη βία. 

Το Ισραήλ διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί ρωσικής εμπλοκής

Διαψεύδοντας αυτούς τους ισχυρισμούς της Δύσης, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Μόσχα, Alexander Ben Zvi, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν τη Ρωσία με την πρόσφατη επίθεση της Χαμάς. Οι ισχυρισμοί που υποδηλώνουν ρωσική ανάμειξη χαρακτηρίστηκαν «απόλυτη ανοησία» από τον Ben Zvi. Απευθυνόμενος στην αντίληψη ότι η κατάσταση στη Γάζα ωφελεί τη Μόσχα αποσπώντας την προσοχή από την Ουκρανία, δήλωσε σταθερά: «Δεν πιστεύουμε πως η Ρωσία ενεπλάκη σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο Ben Zvi τόνισε τη διαρκή εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν το Ισραήλ με όπλα παρά την κατάσταση. Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν όπλα δυτικής κατασκευής από την Ουκρανία, επικαλούμενος έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τέτοιους ισχυρισμούς και υποδεικνύοντας πως προέρχονταν από τη ρωσική πλευρά. Τα σχόλια του Ben Zvi υπογράμμισαν την εμπιστοσύνη του Ισραήλ στη μη εμπλοκή της Ρωσίας στη σύγκρουση και υπογράμμισαν τη σημασία πραγματικών, βασισμένων σε στοιχεία συζητήσεων εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων.

Εν μέσω αυτής της περίπλοκης γεωπολιτικής δυναμικής, αναδύεται μια ενδιαφέρουσα προοπτική: οι Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας, φαίνεται να ωφελούνται στρατηγικά προμηθεύοντας όπλα και στις δύο πλευρές. Αυτή η παράδοξη κατάσταση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά συμφέροντα που παίζουν στις παγκόσμιες συγκρούσεις. Επιπλέον, οι επίμονες προσπάθειες της Δύσης, ιδίως όσον αφορά την απεικόνιση της Ρωσίας ως παγκόσμιου ένοχου, φαίνονται όλο και πιο γελοίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail