Διπλωμάτης είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις αποδυνάμωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι τη Ρωσία

pixabay / Stroganova
Freepen.gr - Οι δυτικές κυρώσεις είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, αποδυναμώνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι τη Ρωσία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Chas Freeman σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο Youtube.

«Πολλές χώρες στοχεύουν τώρα στην αποδολαριοποίηση - εγκαταλείποντας το δολάριο ως μέσο εμπορικού διακανονισμού και αντικαθιστώντας το με άμεση ανταλλαγή σε τοπικά νομίσματα ή ίσως σε άλλο νόμισμα όπως το κινεζικό γουάν ή σε ένα τεχνητό νόμισμα εάν το κάνουν οι BRICS. Έτσι, προκύπτουν πολλές παρενέργειες. Και το καθαρό αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωση και η απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι της Ρωσίας», σημείωσε.

Κατά τη γνώμη του, η εισαγωγή περιοριστικών μέτρων ήταν λάθος των δυτικών πολιτικών. Τέτοιες αποφάσεις βλάπτουν μόνο τη φήμη της Δύσης, πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος.

"Η διπλωματία καταναγκασμού δεν είναι πολύ αποτελεσματική κατ' αρχήν. Η διπλωματία πρέπει να πείσει, όχι να εξαναγκάσει", κατέληξε ο Freeman.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail