Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταναστών διατάχθηκε σε ιταλική μεθοριακή πόλη μετά από θανατηφόρο καυγά

Freepen.gr - Οι κάτοικοι μιας ιταλικής συνοριακής πόλης με τη Γαλλία ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλειά τους εν μέσω αυξανόμενων ποσοστών εγκληματικότητας που έγιναν πρωτοσέλιδα το Σάββατο μετά τον καυγά μεταξύ δύο μεταναστών που οδήγησε στο θάνατο ενός Νιγηριανού υπηκόου, γράφει το rmx.news.

Η Ventimiglia, που βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, μόλις 7 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα, έχει γίνει hotspot για μετανάστες που ταξιδεύουν από τη νότια ακτή της Ιταλίας στη βορειοδυτική Ευρώπη και η απογοήτευση αυξάνεται στους ντόπιους για τον αυξανόμενο πληθυσμό μεταναστών.

Ερωτήσεις τίθενται τώρα σε τοπικούς αξιωματούχους μετά από ένα επεισόδιο μεταξύ δύο Νιγηριανών μεταναστών έξω από το Anthony Bar στην πλατεία Cesare Battisti, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της Ventimiglia, λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια συμπλοκή που άφησε έναν νεκρό μετά από μαχαιριά στο λαιμό και ο άλλος νοσηλεύτηκε στο κοντινό νοσοκομείο Borea με τραύματα στο στήθος.

Η δολοφονία οδήγησε σε μια επείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας τάξης και ασφάλειας του τοπικού δήμου και την ανακοίνωση του δημάρχου Flavio Di Muro -του αξιωματούχου της Lega που εξελέγη τον Μάιο του τρέχοντος έτους όταν η πόλη στράφηκε προς τα δεξιά- για περαιτέρω αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στην πόλη.

«Ένα πρώτο νέο μέτρο, που αποφασίστηκε σήμερα, είναι η περαιτέρω αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων, ακριβώς στον σταθμό και στις πιο επικίνδυνες περιοχές της πόλης», είπε ο Ντι Μούρο στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε την πρόθεσή του να επιταχύνει την επέκταση του κέντρου μεταναστών στην πόλη, όπου οι νέες αφίξεις θα υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Οι πύλες κλείνουν στις 7.30 μ.μ., επιτρέποντας στους μετανάστες να μείνουν μέσα και στους κατοίκους της Βεντιμίλια να μην έχουν σπασμένες πόρτες ή καταστάσεις παρανομίας», είπε ο Ντι Μούρο. «Έχουμε υπομείνει πάρα πολλά. ήρθε η ώρα να πούμε «αρκετά, ως εδώ», πρόσθεσε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα επισπεύσει επίσης τον διαγωνισμό για εταιρείες για την παροχή ενισχυμένου συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε όλη την περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής και καταστηματάρχες είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στην πόλη και πως ο αριθμός των νέων αφίξεων έχει βλάψει την ασφάλεια και το εμπόριο.

«Η εργασία εδώ έχει γίνει αδύνατο», είπε στην Ansa ένας ιδιοκτήτης μπαρ στην Piazza Battisti, κοντά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία.

«Αν συνεχιστεί αυτό, δεν θα μπορούμε να φύγουμε από το σπίτι», πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail