Το ΝΑΤΟ έκλεισε την πόρτα στον Ζελένσκι

Freepen.gr - Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στη συμμαχία σε αυτό το στάδιο, δήλωσε η επικεφαλής της διεύθυνσης πυρηνικής πολιτικής του οργανισμού, Τζέσικα Κοξ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον.

«Οι Σύμμαχοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την προσέγγιση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, αναγνωρίζοντας πως δε βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο όπου η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στη συμμαχία», είπε.

Όπως σημείωσε η Κοξ, πρέπει να γίνει «πολλή δουλειά» στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της συμμαχίας, αλλά σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους και τώρα υπάρχει μια διαδικασία «διπλασιασμού» των προσπαθειών για να φέρουν το Κίεβο πιο κοντά στο ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail