Μια απόλυτη μαζική ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα φαίνεται να είναι επικείμενη

pixabay
Πενήντα χρόνια μετά την έναρξη του Πολέμου του Γιομ Κιπούρ, το Ισραήλ βρίσκεται ξανά σε πόλεμο και προετοιμάζονται αυτή τη στιγμή για μια απολύτως μαζική χερσαία εισβολή στη Γάζα. Σύμφωνα με την Google, ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 1973. Ο πόλεμος με τη Χαμάς ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023 και θα μπορούσε γρήγορα να εξελιχθεί σε μεγάλο περιφερειακό πόλεμο καθώς εμπλέκονται περισσότερα μέρη. Μόλις τα ισραηλινά στρατεύματα εισχωρήσουν στη Γάζα, τα ντόμινο θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για μια χερσαία εισβολή στη Γάζα και μοιάζει πολύ σαν άνθρωπος που έχει αποφασίσει:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε τη Δευτέρα να «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» στον πόλεμο του Ισραήλ με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς, καθώς ο στρατός σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές.

«Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό… θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», είπε ο Νετανιάχου σε αξιωματούχους που επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ από το νότο της χώρας, όπου οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή… είμαστε όλοι μαζί σας και θα τους νικήσουμε με δύναμη, τεράστια δύναμη».

Αυτή την ώρα, μια πολιορκία της Γάζας έχει ήδη ξεκινήσει καθώς ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για μια χερσαία εκστρατεία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ηλεκτρισμός, τρόφιμα και καύσιμα για όσους ζουν στη Γάζα μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος:

Σήμερα το πρωί, το Ισραήλ επέβαλε «πλήρη πολιορκία» στην περιοχή – συμπεριλαμβανομένης της σαρωτικής απαγόρευσης της μεταφοράς τροφίμων και καυσίμων στη Γάζα και άμεση διακοπή της παροχής νερού.

«Δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, καύσιμα, όλα είναι κλειστά», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant.

«Πολεμάμε τα ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα».

Περιττό να πούμε πως πολλοί από αυτούς που ζουν στη Γάζα σύντομα θα πεινάσουν εξαιρετικά.

Και οι IDF έχουν ήδη χτυπήσει εκατοντάδες στρατηγικούς στόχους αεροπορικώς:

Μεταξύ των 500 στόχων που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν οκτώ πολεμικές αίθουσες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. ένα κτίριο που στεγάζει στελέχη της Χαμάς, αρκετοί πολυώροφα πύργοι που στεγάζουν περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς, ένα κέντρο διοίκησης που χρησιμοποιείται από έναν ανώτερο αξιωματούχο στις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς, ένα «επιχειρησιακό περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς» που βρίσκεται μέσα σε ένα τζαμί στην Τζαμπαλίγια, ένα περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική ομάδα για πληροφορίες· και τρεις σήραγγες στην περιοχή Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα.

Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα κινητοποιούνται και θα έχουν αρκετή δύναμη πυρός για να ισοπεδώσουν εντελώς τη Γάζα:

Οι IDF συγκεντρώνουν τους 173.000 στρατιώτες τους, συμπεριλαμβανομένων 8.000 επίλεκτων κομάντο, μαζί με 300 τανκς και άφθονο βαρύ οπλισμό στα σύνορα με τη Γάζα στην πόλη Σντερότ.

Άλλοι 300.000 έφεδροι στρατιώτες έχουν επιστρατευθεί σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση και έχουν σταλεί νότια πριν από την πιθανή εισβολή.

Οι Ισραηλινοί δεν θα κινητοποιούσαν όλα αυτά τα στρατεύματα αν δεν σχεδίαζαν να κάνουν κάτι μαζί τους.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Daniel Hagari, αυτή είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ:

Όσον αφορά το στρατόπεδο των εφέδρων, ο Χάγκαρι είπε ότι η IDF «ποτέ δεν έχει επιστρατεύσει τόσους έφεδρους τόσο γρήγορα — 300.000 εφέδρους σε 48 ώρες».

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιστράτευση από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, όταν το Ισραήλ κάλεσε 400.000 εφέδρους.

Ουάου.

Αυτό είναι λοιπόν.

Μέσα στη Γάζα, οι άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τηλεφωνήματα που τους προειδοποιούν ότι οι Ισραηλινοί θα μπουν μέσα:

«Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Το Ισραήλ υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία του, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να κάνει», είπε ένας κάτοικος του Μπέιτ Χανούν στα βορειοανατολικά σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

«Έβγαλα την οικογένειά μου με την ανατολή του ηλίου και δεκάδες άλλες οικογένειες έκαναν το ίδιο. Πολλοί από εμάς λάβαμε τηλεφωνήματα, ηχητικά μηνύματα από ισραηλινούς αξιωματικούς ασφαλείας που μας έλεγαν να φύγουμε γιατί θα επιχειρήσουν εκεί», είπε.

Εάν βρισκόσασταν στην ίδια θέση, θα προειδοποιούσατε εκ των προτέρων όποιον ζούσε στη Γάζα;

Πολλές αθώες ζωές μπορεί να σωθούν από αυτές τις κλήσεις, αλλά λέει επίσης στον εχθρό τι ακριβώς σχεδιάζετε να κάνετε.

Το Fox News αναφέρει ότι ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Τζο Μπάιντεν για να τον ενημερώσει πως «μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας» πρόκειται να ξεκινήσει:

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι απαραίτητη μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, αφού η Χαμάς εξαπέλυσε θανατηφόρα πλήγματα στη χώρα του.

Η παρατήρηση, που έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, ήρθε καθώς ο Μπάιντεν εξέφρασε ανησυχίες για Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας εάν ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση, είπαν στο Axios τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για την κλήση.

"Πρέπει να μπούμε μέσα. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα", είπε ο Νετανιάχου στον πρόεδρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αλλά μόλις εισβάλουν οι Ισραηλινοί, θα καθίσει η Χεζμπολάχ εκεί και θα δει τη Χαμάς να καταστρέφεται ολοσχερώς;

Δε νομίζω.

Θεωρώ πως η Χεζμπολάχ θα δημιουργήσει ένα δεύτερο μέτωπο στο βορρά, και έτσι ελπίζω ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για αυτό.

Τη Δευτέρα, υπήρξαν μερικές πολύ ανησυχητικές συγκρούσεις μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ:

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν σε μια σύντομη δήλωση τη Δευτέρα ότι τα ελικόπτερα τους πραγματοποιούν πλήγμα σε λιβανικό έδαφος. Δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός είπε πως ένας «αριθμός ένοπλων υπόπτων» που «εισχώρησαν» στο Ισραήλ από τον Λίβανο σκοτώθηκαν και ότι στρατιώτες του Ισραήλ ερευνούσαν την περιοχή.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) ανέφεραν σε δήλωση τη Δευτέρα πως σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στο Αλ Μπουστάν στο νοτιοδυτικό Λίβανο.

Ας ελπίσουμε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα αποφασίσει να τρελαθεί και να ξεκινήσει μια πλήρη εισβολή στο Ισραήλ.

Διότι αν συμβεί αυτό, το Ισραήλ προφανώς είπε στη Χεζμπολάχ πως «θα καταστρέψει εντελώς τη Δαμασκό»:

Το Ισραήλ προειδοποιεί ξεκάθαρα τη Χεζμπολάχ:

Εάν η Χεζμπολάχ συμμετάσχει στον πόλεμο, ο Ισραηλινός Στρατός θα καταστρέψει εντελώς τη Δαμασκό και θα στοχεύσει άμεσα τον υποστηριζόμενο από το Ιράν Σύρο δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ. Επιπλέον, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα υποστηρίξουν το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό το μήνυμα δόθηκε από το Ισραήλ μέσω Γαλλίας.

Περιττό να πούμε ότι αυτό θα έσυρε τη Συρία στον πόλεμο.

Φυσικά, οι Ιρανοί είναι απίθανο να παραμείνουν στο περιθώριο εάν οι Ισραηλινοί αρχίσουν να χτυπούν τη Συρία και τη Χεζμπολάχ εξαιρετικά σκληρά, και οποιαδήποτε μεγάλη κίνηση από το Ιράν θα έσυρε τον αμερικανικό στρατό στη σύγκρουση.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αυτό το πράγμα θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα.

Για πολλά χρόνια προειδοποιούσα τους αναγνώστες μου πως ερχόταν ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και τώρα είμαστε εδώ.

Θα υπάρξει τόσος πολύς θάνατος και καταστροφή τις επόμενες μέρες, και δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail