Η Τουρκία έτοιμη να λειτουργήσει ως εγγυητής για την Παλαιστίνη για την επίλυση της σύγκρουσης με το Ισραήλ — Ερντογάν

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Η Τουρκία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα για την Παλαιστίνη για τη διευθέτηση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ο Ερντογάν πρότεινε επίσης τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης με στόχο την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε ως εγγυήτρια χώρα για την Παλαιστίνη για την επίλυση της σύγκρουσης», είπε ο Ερντογάν. «Προτείνουμε επίσης τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για μια διευθέτηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης με τη συμμετοχή όλων των μερών με επιρροή».

«Η Τουρκία θα φέρει πάντα την ευθύνη να ανοίξει το δρόμο για μια διαρκή ειρήνη», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Βλέπουμε τον θεσμό των εγγυητών χωρών, τον οποίο έχουμε προτείνει ως εργαλείο για την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την πραγματική λύση του προβλήματος, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη προοπτική».

«Καλούμε τις χώρες καλής θέλησης να αξιολογήσουν αυτήν την πρόταση το συντομότερο δυνατό, να λάβουν συγκεκριμένα βήματα και να ανοίξουν τις πόρτες για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail