Το Ισραήλ εξηγεί γιατί δε θα σταλούν καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας

ΑΡ Photo/Fatima Shbair
Freepen.gr - Το Ισραήλ δε θα επιτρέψει τη μεταφορά καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας επειδή υπάρχουν φόβοι ότι η Χαμάς θα τα «κλέψει», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μαρκ Ρέγεφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN.

Σημείωσε πως το Ισραήλ δε θα δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο ακόμη και αν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι της Χαμάς.

«Αυτήν την στιγμή, δεν μας ενδιαφέρει να μπουν ακόμη περισσότερα καύσιμα στην πολεμική μηχανή της Χαμάς και δεν δώσαμε άδεια για (μεταφορά) καύσιμα, δώσαμε άδεια για φάρμακα, νερό. Δώσαμε άδεια για φαγητό, όχι εξουσιοδότηση για οτιδήποτε περισσότερο... Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι τα καύσιμα δε μεταφέρονται επειδή η Χαμάς θα μπορούσε να τα κλέψει και να τα χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει ρουκέτες που εκτοξεύονται στο Ισραήλ για να σκοτώσουν τον λαό μας», είπε ο Ρέγεφ.

Πρόσθεσε ότι κάποια καύσιμα πέρασαν από το σημείο ελέγχου της Ράφα, αλλά τα περισσότερα από αυτά φέρεται να κλάπηκαν «υπό την απειλή όπλου». Το Ισραήλ υποθέτει πως μεταφέρθηκαν στη συνέχεια για στρατιωτική χρήση, είπε ο Regev.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail