Τα ουκρανικά μέτωπα φουντώνουν αλλά δεν αλλάζουν

Freepen.gr - Ο χρόνος κυλά, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δε φέρνει στρατηγικές νίκες σε καμία πλευρά. Ούτε τα χρήματα, ούτε η εκπαίδευση, ούτε τα όπλα από το ΝΑΤΟ βοήθησαν το Κίεβο να επιτύχει στόχους στα μέτωπα. Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δε βιάζεται να κινηθεί από την άμυνα σε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Οι πρώτες γραμμές καλύπτονται από μάχες θέσης, οι οποίες αυξάνουν τις απώλειες χωρίς αποτέλεσμα, γράφει το southfront.press.

Στην κατεύθυνση Zaporozhye, οι μάχες δεν σταματούν κοντά στο Rabotino, αλλά η πρώτη γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Η ουκρανική διοίκηση τραβά αποθέματα και εξοπλισμό στην περιοχή του Verbovoe, προφανώς προετοιμάζοντας νέες προσπάθειες ανακάλυψης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπιθέσεις στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ και επέκτεινε τη ρωσική ζώνη ελέγχου κοντά στο Πριγιούτνοε. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν σταματούν να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο των υψωμάτων στα βορειοανατολικά του χωριού.

Ο ουκρανικός στρατός έχει ξεκινήσει επίθεση στην περιοχή Χερσών.αλλά χωρίς να προχωρήσει προς την κατεύθυνση Ζαπορόζιε, οι επιθέσεις στον Δνείπερο μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κάποια τακτικά κέρδη με κόστος μεγάλων απωλειών. Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις στις ρωσική ακτή βόρεια της γέφυρας Αντονόφσκι σε μια προσπάθεια επέκτασης της υπάρχουσας γέφυρας.

Στην περιοχή της σιδηροδρομικής γέφυρας, η ουκρανική ομάδα χτυπήθηκε στην όχθη του ποταμού. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, λίγο βόρεια, ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στο χωριό Κρίνκι, όπου ακολούθησε μάχη. Οι ενεργές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά μήκος του Δνείπερου αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την πρωτοβουλία στην περιοχή Avdeevka, αν και οι επιθετικές επιχειρήσεις τους από τα μέσα Οκτωβρίου έχουν οδηγήσει σε μέτρια μόνο πρόοδο. Στα βορειοανατολικά της πόλης, εξασφάλισαν τον έλεγχο της χωματερής τέφρας στους λόφους και ίσιωσαντην πρώτη γραμμή κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

Στη βόρεια πλευρά, ο ρωσικός στρατός δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος στο Berdychi και αναγκάστηκε να υποχωρήσει πίσω από το σιδηρόδρομο. Οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά περίχωρα του Petrovskoye, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει μεταφέρει σημαντικά αποθέματα προκειμένου να αποτρέψει την περικύκλωση της Avdeevka.

Στη νοτιοδυτική πλευρά, ρωσική ομάδα επίθεσης προσπαθεί να σπάσει τις ουκρανικές άμυνες κοντά στο Severnoe. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτεθούν κοντά στο Πέσκι. Εν τω μεταξύ, η ουκρανική ομάδα στην Avdeevka χτυπιέται από αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων.

Οι πρώτες γραμμές παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες σε άλλες περιοχές. Στα νότια του Μπαχμούτ, ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σπάσει τον σιδηρόδρομο. Δεν κέρδισαν έδαφος στην Kleshcheevka, ούτε στην Andreevka, και δεν μπήκαν στην Kurdyumovka.

Αλλά μεταφέροντας αποθέματα στο Κουπιάνσκ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση κατάφερε να σταθεροποιήσει το μέτωπο και να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση στην πόλη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail