Οι ΗΠΑ θέλουν απεγνωσμένα να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος το συντομότερο δυνατό

Φωτογραφία: ar.wikipedia.org
Τις τελευταίες δύο ημέρες, τέσσερις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία δέχθηκαν επιθέσεις. Οι ΗΠΑ παρασύρονται σε μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Η Ουάσιγκτον απειλεί να τιμωρήσει το Ιράν και τη Ρωσία γι' αυτό.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Επίθεση σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία

Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, drones και πύραυλοι επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Ain al-Asad στην επαρχία Anbar του δυτικού Ιράκ, αναφέρει το Reuters. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν μέσα στη βάση. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας «πολιτικός εργολάβος» πέθανε από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του συναγερμού.

Μια άλλη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης δέχτηκε επίσης επίθεση με πυραύλους. Ανώνυμη πηγή είπε στο Reuters ότι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων. Ο ένας από αυτούς αναχαιτίστηκε, ο άλλος χτύπησε σε μια άδεια αποθήκη. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, ένα drone επιτέθηκε στην στρατιωτική βάση al-Tanf στη νοτιοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά αρκετοί στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ανέφερε το AP. Το Fox News δημοσίευσε ένα βίντεο από τη φωτιά στη βάση.

Στη Συρία, πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης μια πυραυλική επίθεση στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar που ελέγχεται από τις ΗΠΑ στα ανατολικά της χώρας.

Υπάρχουν συνολικά 2.500 Αμερικανοί στρατιωτικοί σταθμευμένοι στο Ιράκ και άλλοι 900 — στη Συρία.

Οι επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις οργανώθηκαν από φιλοϊρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές. Η ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση ανέλαβε ήδη την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στη βάση Conoco.

Ο Μπάιντεν παρακαλεί το Κογκρέσο για περισσότερα χρήματα για περισσότερους πολέμους

Οι επιθέσεις την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, έγιναν ακριβώς καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν απευθυνόταν στο έθνος. Ο κύριος στόχος της ομιλίας του ήταν να λάβει χρήματα από τον προϋπολογισμό από το Κογκρέσο για τους πολέμους του Ισραήλ και της Ουκρανίας. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να κερδίσουν αυτούς τους πολέμους για να κερδίσουν τις εκλογές του 2024.

Η παρακλητική ρητορική του Μπάιντεν είχε στόχο να πείσει το Κογκρέσο να διαθέσει επειγόντως χρήματα στην Ουκρανία και το Ισραήλ, διαφορετικά «τρομοκράτες και δικτάτορες» θα κερδίσουν. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μια μικρή επένδυση για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση της Ρωσίας και του μουσουλμανικού κόσμου μέσω αντιπροσώπου.

Ας δούμε τι θα πει το Κογκρέσο σε αυτό. Εν τω μεταξύ, με φόντο το έλλειμμα του προϋπολογισμού δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες που προκάλεσαν διαχειριστική κρίση στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσου. 

Οι ΗΠΑ θέλουν να τιμωρήσουν το Ιράν και τη Ρωσία

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα στην ομιλία του ότι το Τελ Αβίβ δεν θα επέτρεπε να επεκταθεί η σύγκρουση. Ωστόσο, ο ισλαμικός κόσμος πιστεύει πως η Ουάσιγκτον ενεργεί ως προστάτης του Ισραήλ στη σύγκρουση. Οι επιθέσεις σε βάσεις του αμερικανικού στρατού στις γειτονικές χώρες του Ισραήλ δείχνουν ότι η σύγκρουση έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια Ισραήλ-Χαμάς. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει την Αμερική από το να παρασυρθεί στη σύγκρουση είναι η ανακοίνωση της άμεσης δημιουργίας του Κράτους της Παλαιστίνης.

Εάν αυτό δε γίνει πραγματικότητα, ο μουσουλμανικός κόσμος θα ενωθεί ενάντια στις ΗΠΑ. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν παρατηρήσουν» τις απώλειες στις βάσεις τους, αυτό θα εμπνεύσει τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πιο ενεργή δράση.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Μπάιντεν έστειλε ναυτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων, άλλων πολεμικών πλοίων και περίπου 2.000 πεζοναυτών. Όλοι αυτοί μπορεί να γίνουν στόχοι της Χεζμπολάχ, της Υεμένης και στη συνέχεια του Ιράν.

"Το Ιράν υποστηρίζει τη Ρωσία στην Ουκρανία, και υποστηρίζει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να τους θεωρούμε υπεύθυνους", είπε ο Μπάιντεν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την έναρξη συνεχών περιπολιών στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στοχεύοντας τους πυραύλους Kinzhal στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail