Πούτιν: Αναπόφευκτος ο πολυπολικός κόσμος - Ανοησία η παγκόσμια τάξη που προωθεί η Δύση

Freepen.gr - Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να επιβραδύνει τη διαδικασία οικοδόμησης ενός πολυπολικού κόσμου και να πετύχει επιβράδυνση, αλλά η δημιουργία του είναι αναπόφευκτη, είπε με βεβαιότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Μπορούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να την επιβραδύνει και, ίσως, να επιτύχει κάποια μείωση του ρυθμού οικοδόμησης ενός πολυπολικού κόσμου. Αλλά η δημιουργία του είναι αναπόφευκτη. Συμβαίνει από μόνο του", είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην China Media Corporation.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την παγκόσμια «τάξη βασισμένη σε κανόνες» που προωθείται από τη Δύση ανοησίες: κανείς δεν είδε αυτούς τους κανόνες και κανείς δεν τους έγραψε, κάτι που επιτρέπει στους οπαδούς μιας τέτοιας αποικιακής προσέγγισης να καταλήξουν σε κανόνες κατά περίπτωση για δικό τους όφελος.

«Τάξη βάσει κανόνων. Έχετε δει ποτέ αυτούς τους κανόνες; Όχι. Επειδή κανείς δεν τους έχει γράψει ποτέ και κανείς δεν τους έχει συμφωνήσει ποτέ με κανέναν. Πώς μπορείτε να μιλήσετε για τάξη με βάση κανόνες που δεν έχετε δει; Από την άποψη της κοινής λογικής, αυτό είναι ανοησία, αυτό είναι κάποιο είδος ανοησίας», είπε ο Πούτιν.

Αλλά αυτό είναι ωφέλιμο για όσους προωθούν αυτήν την προσέγγιση, διευκρίνισε ο Ρώσος Πρόεδρος. "Επειδή αν κανείς δεν έχει δει αυτούς τους κανόνες, σημαίνει ότι όσοι μιλούν για αυτό οι ίδιοι έρχονται με αυτούς τους κανόνες από περίπτωση σε περίπτωση με τρόπο που ταιριάζει στα συμφέροντά τους. Αυτή είναι η αποικιακή προσέγγιση", συνέχισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι των αποικιακών χωρών πίστευαν πάντα πως ήταν πολίτες πρώτης κατηγορίας. «Σε τελική ανάλυση, πάντα έλεγαν ότι φέρνουν φώτιση στις αποικίες τους, πως είναι πολιτισμένοι άνθρωποι και φέρνουν τα οφέλη του πολιτισμού σε άλλους λαούς, που θεωρούνται άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail