«Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία μπορεί να διακοπεί απότομα»

pixabay / Joa70
Freepen.gr - Η πολιτική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες και η φθίνουσα υποστήριξη στην Ευρώπη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απότομη μείωση ή παύση της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, γράφει ο πρώην διευθυντής ανάλυσης της Ρωσίας στη CIA George Bibi σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.

«Αυτός ο συνδυασμός (κόπωσης με την Ουκρανία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη) θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σημείο καμπής όταν η σταδιακή μείωση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία μετατραπεί σε απότομη πτώση ή πλήρη διακοπή», πιστεύει ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Bibi, σε αυτή την αναγκαστική κατάσταση, το Κίεβο δε θα μπορεί ούτε να ζητήσει ειρήνη ούτε να κερδίσει τον πόλεμο. Ανεξάρτητα από την έκβαση της σύγκρουσης, η χρηματοδότηση και η διακυβέρνηση της Ουκρανίας θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τη Δύση, όχι για τη Ρωσία, πιστεύει ο ειδικός.

Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών υποστήριξε επίσης πως χωρίς μια πλήρη ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εύρεση οικονομικών χορηγών και η ροή των προσφύγων από αυτή τη χώρα θα οδηγήσει σε διασπάσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η αμερικανική πολιτική, με τη σειρά της, θα πνιγεί σε διαφωνίες σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την ήττα της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail