Ρωσίδα βουλευτής υποπτεύεται τη συμμετοχή αμερικανικών εργαστηρίων σε περίεργες μολύνσεις στον ουκρανικό στρατό

Mikhail Tereshchenko/TASS
Freepen.gr - Οι περιπτώσεις ύποπτων λοιμώξεων στον ουκρανικό στρατό που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν πιθανότατα συνδέονται με τη λειτουργία αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Ιρίνα Γιαροβάγια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία είναι κατά πάσα πιθανότητα η πηγή μόλυνσης Ουκρανών στρατιωτών», δήλωσε η Yarovaya, συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων αμερικανικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα The Financial Times δημοσίευσε μια είδηση ​​λέγοντας πως στις αρχές του 2023 γιατροί σε ένα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία του ΝΑΤΟ στη Γερμανία μελέτησαν δείγματα δοκιμών τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι είχαν μολυνθεί με παθογόνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Ο Yarovaya σημείωσε επίσης πως υπάρχουν ήδη διαθέσιμες επιβεβαιώσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δοκιμάσει ναρκωτικά χωρίς άδεια σε Ουκρανούς στρατιώτες.

«Προφανώς, είναι ώριμη η ώρα για διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της επιτροπής Lancet, να ανησυχήσουν σοβαρά για τα τερατώδη βιολογικά πειράματα του Πενταγώνου», πιστεύει.

Η Yarovaya υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το αμερικανικό έργο με την κωδική ονομασία UP-8 "με εργαστήρια στο Lvov, στο Kharkov, στην Οδησσό και στο Κίεβο, πραγματοποίησαν δοκιμές υπό την καθοδήγηση αμερικανών στρατιωτικών ειδικών σε περισσότερους από 4.000 στρατιωτικούς".

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τη διάρκεια των ιατρικών πειραμάτων του Πενταγώνου, περίπου 20 Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν μόνο στο εργαστήριο του Χάρκοβο και άλλοι 200 ​​μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», είπε η Γιαρόβαγια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail