Γερμανός αναλυτής: τα τανκς που προμηθεύονται στο Κίεβο από τη Δύση είναι παλιοσίδερα

pixabay / 1681551
Freepen.gr - Τα παλιά άρματα μάχης Leopard 1 που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά «παλιοσίδερα», δήλωσε ο Ραλφ Τιλέ, πρόεδρος της Γερμανικής Πολιτικής-Στρατιωτικής Εταιρείας, σε συνέντευξή του στο SRF.

Σχολιάζοντας την παράδοση του Leopard 1, ο ειδικός είπε ότι αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να λειτουργούν, παρά την ανεπαρκή θωράκιση και τη χαμηλότερη ακρίβεια βολής σε σύγκριση με πιο σύγχρονα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποκατάσταση της πολεμικής τους ετοιμότητας μπορεί να διαρκέσει από αρκετούς έως εννέα μήνες. "Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αλυσίδων παραγωγής. Δεν υπάρχουν εργοτάξια, δεν υπάρχουν εργατικά χέρια, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά", είπε. 

Παράλληλα, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν «να πούμε με ειρωνεία ότι η Δύση προμηθεύει παλιοσίδερα στην Ουκρανία». "Αν μιλάμε ειρωνικά, τότε ναι <…> Έχουμε παλιό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά για να είναι χρήσιμος. Εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, ο παλιός εξοπλισμός θα γίνει πολύ γρήγορα παλιοσίδερο στην Ουκρανία", τόνισε. 

Ο Thiele πρόσθεσε πως εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, ακόμη και ο σύγχρονος εξοπλισμός μετατρέπεται σε παλιοσίδερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail