Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν επιπλέον συστήματα αεράμυνας κοντά στο Ισραήλ

Cοry ΡΑΥNE / DVΙDS / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει σημαντικά το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στη Μέση Ανατολή εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, στέλνοντας επιπλέον συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, ο Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin δήλωσε ότι "ενεργοποίησε την ανάπτυξη μιας συστοιχίας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και επιπλέον τάγματα Patriot" σε αρκετές άγνωστες τοποθεσίες στη Μέση Ανατολή για να αυξήσει την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων.

Τα συστήματα THAAD έχουν επιχειρησιακή εμβέλεια περίπου 200 χιλιομέτρων και έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν διάφορους τύπους πυραύλων. Οι Patriot, οι οποίοι έχουν δει πρόσφατα δράση στην Ουκρανία, έχουν εμβέλεια έως και 160 χιλιόμετρα και μπορούν να καταρρίψουν πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολεμικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Όστιν, η απόφαση ελήφθη μετά από "λεπτομερείς συζητήσεις" με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν "για τις πρόσφατες κλιμακώσεις από το Ιράν και τις δυνάμεις του σε όλη τη Μέση Ανατολή", με τη συνολική προσπάθεια να υποστηρίξει το Ισραήλ. Ο υπουργός πρόσθεσε πως είχε επίσης διατάξει μια απροσδιόριστου μεγέθους αμερικανική δύναμη να είναι έτοιμη να αναπτυχθούν "ως μέρος του συνετού σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail