Εσθονός βουλευτής: Η Ουγγαρία θα μπορούσε να γίνει δούρειος ίππος της Ρωσίας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Vladimir Pesnya
Freepen.gr - Η Ουγγαρία θα μπορούσε να γίνει ρωσικός δούρειος ίππος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη ο Kalev Stoicescu, πρόεδρος της επιτροπής εθνικής άμυνας του κοινοβουλίου της Εσθονίας.

Την Τρίτη, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκαν στην Κίνα. Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η Ουγγαρία δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τη Ρωσία και θέλει να διατηρήσει τις διμερείς σχέσεις όσο το επιτρέπουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας.

«Ο κίνδυνος είναι ότι η Ουγγαρία θα μπορούσε να γίνει πραγματικός ρωσικός δούρειος ίππος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, εμποδίζοντας βασικές αποφάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας, καθώς και στη βοήθεια προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Stoicescu στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ERR.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail