Η επιστροφή πολλών παιδιών από την Ουκρανία αποδεικνύει ότι η Ρωσία δεν τα απήγαγε

Το "Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ)" εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Προέδρου Πούτιν νωρίτερα αυτή την άνοιξη με την κατηγορία ότι φέρεται να είναι υπεύθυνος για την "παράνομη απέλαση πληθυσμού (παιδιών) και την παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας". Αυτός ο ισχυρισμός εξαπάτησε πολλούς Δυτικούς εκείνη την εποχή, αλλά τώρα θα είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί αφού το Κατάρ μόλις μεσολάβησε στην επιστροφή αρκετών τέτοιων παιδιών στις οικογένειές τους, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό αν η Ρωσία τους τα είχε "απαγάγει".

ANDREW KORYBKO / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε τελική ανάλυση, αν πραγματικά "απήχθησαν" όπως πολλοί άνθρωποι παραπλανήθηκαν να σκεφτούν για καθαρά πολιτικούς λόγους που σχετίζονται με την αυτονόητη επιθυμία της Δύσης να δυσφημίσει τον Πρόεδρο Πούτιν προσωπικά και τη Ρωσία γενικά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση η Μόσχα να είχε ξεκινήσει συνομιλίες για την επιστροφή τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Κρεμλίνο δε θα είχε διατηρήσει κανένα αρχείο για το από πού προέρχονταν αυτά τα παιδιά αν σκόπευε να ζήσουν για πάντα με ρωσική οικογένεια μετά από την υποτιθέμενη "απαγωγή".

Το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια αρχεία, ένα τρίτο μέρος άρχισε διαμεσολάβηση με τη Μόσχα για το θέμα αυτό, και μερικά από αυτά τα παιδιά επιστράφηκαν στις οικογένειές τους, δυσφημεί τον λόγο πίσω από το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως η Ρωσία έλεγε την αλήθεια όταν ισχυρίστηκε ότι αυτά τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη ζώνη των συγκρούσεων για την ασφάλειά τους σύμφωνα με τις διεθνείς ανθρωπιστικές δεσμεύσεις της χώρας για την προστασία των αμάχων.

Διατηρήθηκαν αρχεία σε περίπτωση που μερικοί από τους γονείς αυτών των ίδιων παιδιών βρεθούν αργότερα ζωντανοί και ερωτηθούν για τα παιδιά τους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα από την αρχή προετοιμάζοντας αυτό το σενάριο που τελικά συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι στιγμής. Όταν ένα αξιόπιστο τρίτο μέρος άρχισε τη διαμεσολάβηση για το θέμα αυτό και διαβίβασε σχετικές πληροφορίες, οι υπάλληλοι μπόρεσαν να επαληθεύσουν την ταυτότητα των γονέων και των παιδιών, με αποτέλεσμα να επανενωθούν. 

Αυτοί οι Δυτικοί που μαθαίνουν για αυτή την τελευταία εξέλιξη θα έκαναν καλά να επανεξετάσουν όλα όσα έχουν ακούσει μέχρι τώρα για τον Πρόεδρο Πούτιν που φέρεται να έχει "απαγάγει" Ουκρανικά παιδιά. Αν είναι αρκετά γενναίοι για να το πράξουν, θα συνειδητοποιήσουν ότι ήταν κατάφωρα ψέματα για αυτό το εξαιρετικά συναισθηματικό ζήτημα, όλα σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν στο μέγιστο τις αντιλήψεις τους για τη Ρωσία και τον ηγέτη της. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το δεχτούν, ωστόσο, οπότε είναι απίθανο ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από αυτούς να το κάνει ώστε να προκύψει μια σημαντική διαφορά.

Παρ ' όλα αυτά, η Κοινότητα των Alt-Media θα έκανε καλά να ευαισθητοποιήσει για το πώς η επιστροφή αυτών των παιδιών δυσφημεί το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Προέδρου Πούτιν, καθώς αυτό χρησιμεύει επίσης για να αποκαλύψει ένα από τα πιο εξωφρενικά ψέματα της Δύσης από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας. Αυτοί οι λίγοι Δυτικοί που μαθαίνουν την αλήθεια, θα μπορούσαν τότε να διαφωτίσουν άλλους, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει τη διάβρωση της αξιοπιστίας της Δύσης και έτσι να επιταχύνει την κατάρρευση της "αυτοκρατορίας των ψεμάτων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail