Η Τουρκία δε βιάζεται να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Σήματα από τη Δύση για την ανάγκη να εγκριθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του έτους έρχονται στην τουρκική πλευρά, αλλά η Άγκυρα δε θα βιαστεί σε αυτή τη διαδικασία, δήλωσε στο RIA Novosti διπλωματική πηγή στην Άγκυρα.

Η Τουρκία θέλει να καθυστερήσει την επικύρωση της προσφοράς της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτόν το μήνα, καθώς αναμένει σημάδια υποστήριξης των ΗΠΑ για το δικό της αίτημα για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16, ανέφερε προηγουμένως το Reuters, επικαλούμενο πηγές.

«Μπορώ να πω ότι λαμβάνουμε περιοδικά μηνύματα από δυτικές χώρες σχετικά με την ανάγκη να επικυρωθεί γρήγορα η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά η Τουρκία δεν είναι μια χώρα στην οποία μπορούν να τεθούν όροι ή χρονικά πλαίσια, Η απόφαση θα ληφθεί από το κοινοβούλιο με ​​βάση την ανάλυση της κατάστασης, δε βιαζόμαστε και δεν σκοπεύουμε να βιαστούμε», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail