Το παιδί του οποίου η μητέρα φυλακίστηκε για τον Γκιουλέν υπέκυψε στον καρκίνο των οστών

Freepen.gr - Ο Yusuf Kerim Sayın, ένα παιδί με καρκίνο των οστών που έγινε πρωτοσέλιδο με ένα βίντεο που έκλαιγε και ζητούσε τη φυλακισμένη μητέρα του που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέθανε, ανέφερε το Stockholm Center for Freedom.

Το θάνατο του 6χρονου ανακοίνωσε στα social media ο πατέρας του, Süleyman Sayın. Στις 27 Σεπτεμβρίου είχε πει ότι οι κακοήθεις όγκοι που εντοπίστηκαν στο κρανίο και την σπονδυλική στήλη του παιδιού μεγάλωναν ξανά και είχαν κάνει μετάσταση στο ένα από τα πόδια του.

Ο χωρισμός του Γιουσούφ Κερίμ από τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με το σάρκωμα του Ewing, έναν από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου των οστών, είχε προκαλέσει εκτεταμένη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις πολιτικών και διασημοτήτων για την απελευθέρωση της μητέρας του, Gülten Sayın, η οποία εξέτιε ποινή έξι ετών και τριών μηνών καταδίκη για φερόμενους δεσμούς με το κίνημα Γκιουλέν, επειδή εργαζόταν σε φοιτητική εστία που έκλεισε στη συνέχεια λόγω της σχέσης της με το κίνημα.

Οι δημόσιες εκστρατείες οδήγησαν σε νομοθεσία που επιτρέπει την αναβολή των ποινών για τις γυναίκες των οποίων τα παιδιά πάσχουν από ασθένεια. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο και οδήγησε στην απελευθέρωση της Gülten Sayın.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail