Η Δύση έδωσε στην Ουκρανία όλα τα όπλα που μπορούσε να δώσει, λέει Γάλλος ειδικός

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη παράσχει στην Ουκρανία σχεδόν όλα τα όπλα που μπόρεσαν να παράσχουν και δεν μπορούν να αντέξουν την πολεμική προσπάθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Γάλλος στρατιωτικός ειδικός Olivier Kempf σε συνέντευξή του στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

"Το πρόβλημα με ένα μακροχρόνιο πόλεμο είναι πως απαιτεί πόρους. Οι πόροι είναι σε ανθρώπους, αλλά πάνω από όλα σε υλικά, και, τελικά, οι δυτικές χώρες έχουν ήδη παραδώσει ό,τι είχαν στο οπλοστάσιό τους, ό,τι μπορούσαν να δώσουν. Μπορούν να εξακολουθούν να δίνουν μερικά μικρά πράγματα, αλλά δεν αρκούν για να διατηρηθεί η πολεμική προσπάθεια μακροπρόθεσμα», είπε.

Ο Kempf πιστεύει ότι η Δύση θα εξακολουθεί να παρέχει πληροφορίες, εκπαίδευση για στρατιώτες και δορυφορική υποστήριξη, αλλά θα χρειαστούν αλλαγές όσον αφορά τα όπλα.

"Σήμερα έχουμε Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατασκευαστές όπλων που λένε: "Είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει να πληρώσετε." Στο αποκορύφωμα της πολεμικής οικονομίας, το ΑΕΠ της Ουκρανίας μειώθηκε 30% πέρυσι. Επομένως, το ερώτημα θα είναι πώς θα αυξηθεί η οικονομική ρέει στην Ουκρανία για να της επιτρέψει να αγοράσει όπλα», πρόσθεσε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail