Η Ρωσία θα αναπτύξει συνεργασία με το Ιράν σε αμοιβαία επωφελή βάση

Freepen.gr - Η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να επωφεληθεί από την άρση των περιορισμών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν για την ανάπτυξη συνεργασίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Θα αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε αμοιβαία επωφελή βάση όπως κάναμε πριν - σε πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις και τα υφιστάμενα καθεστώτα στον τομέα αυτό. Τώρα, μετά τη λήξη ορισμένων περιοριστικών διατάξεων του ψηφίσματος 2231, υπάρχουν λιγότερα τέτοια περιοριστικά καθεστώτα, θα είμαστε μέσα σε αυτή η χρήση και αυτό δεν θα πρέπει να θέτει ερωτήματα σε κανέναν», είπε στους δημοσιογράφους.

«Εδώ βρισκόμαστε αυστηρά εντός του νομικού πλαισίου και προβλέπουμε τυχόν πολιτικοποιημένες προσπάθειες να παρέμβουμε σε αυτό και να το αποτρέψουμε, μεταξύ άλλων μέσω παράνομων μονομερών καθεστώτων κυρώσεων, αλλά θα αναζητήσουμε τρόπους να προστατευτούμε από τέτοιες αρνητικές επιβλαβείς επιρροές», τόνισε ο διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail