Ισχυρές εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζας που πυροδοτούν την αραβική και μουσουλμανική οργή

Θέλω να είμαι σαφής γιατί δημοσιεύω τα παρακάτω βίντεο. Εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κανένα από τα μέσα ενημέρωσης δεν παρέχει αντικειμενική κάλυψη για τα Παλαιστίνια θύματα της ισραηλινής απάντησης στην επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου από τη Χαμάς. Πιστεύω ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα ύπαρξης. Πιστεύω επίσης πως οι Παλαιστίνιοι αξίζουν ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο έθνος. Έχουν επίσης δικαίωμα ύπαρξης.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντιλαμβάνομαι πως η εχθρότητα μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι τόσο βαθιά που είναι αφελές να πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί εύκολα μια διπλωματική λύση. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, με τους Παλαιστίνιους να υφίστανται τον δυσανάλογο αριθμό απωλειών, θα βλέπουμε τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο να συσπειρώνεται γύρω από την Παλαιστίνη με τρόπο που δεν έχω δει στη ζωή μου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο κύριος μπαλαντέρ σε αυτόν τον πόλεμο, επειδή δεν μπορούν να περιοριστούν ή να ελεγχθούν εκτός των ορίων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Είναι ένα πράγμα να βλέπεις νεκρούς μαχητές της Χαμάς, που κουβαλούσαν όπλα, να σκουπίζουν το έδαφος. Είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι. Αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη μαζική συσσώρευση ισραηλινών αρμάτων μάχης στα σύνορα της Γάζας, ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει στόχους αμάχων και προκαλεί χιλιάδες θύματα αμάχων. Το επιχείρημα ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες, μη αφήνοντας το Ισραήλ άλλη επιλογή από το να βομβαρδίζει νοσοκομεία και τζαμιά, μπορεί να έχει απήχηση στην Ουάσιγκτον, αλλά αυτή η δικαιολογία απορρίπτεται από τους ανθρώπους στη Βαγδάτη, την Τεχεράνη, το Κάιρο, την Άγκυρα και το Ριάντ. Βίντεο και φωτογραφίες από τα ερείπια στη Γάζα γίνονται δεκτά ως απόδειξη ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους. Είναι ζωτικής σημασίας οι λαοί της Αμερικής και της Ευρώπης να κατανοήσουν πώς αυτές οι εικόνες πυροδοτούν μια αντίδραση εναντίον του Ισραήλ σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία.


Νοσοκομείο Γάζας Σίφα



Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν Παλαιστίνιο γιατρό να ανακαλύπτει την οικογένειά του να μεταφέρεται στα επείγοντα και να μαθαίνει ότι ο γιος του είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν λέξεις.

Ένα τελευταίο σημείο. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα έδειχνε και θα έλεγε η Δύση αν η Ρωσία έσπερνε τέτοιου είδους καταστροφές στους αμάχους στην Ουκρανία; Ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί πως η Ρωσία βομβάρδισε νοσοκομεία και σχολεία πέρυσι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν γεμάτα με αυθεντικές εικόνες εκατοντάδων νεκρών και τραυματιών Ουκρανών αμάχων. Αντίθετα, ήταν οι άμαχοι στο Ντονμπάς που βομβαρδίστηκαν και σκοτώθηκαν τακτικά από τις ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας όπλα που προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Ενώ πολλοί Αμερικανοί αγνοούν αυτή την υποκρισία, οι ηγέτες και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν υπόψη αυτό το απεχθές διπλό πρότυπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail