Ο ανηφορικός αγώνας του Κιέβου για τυχόν νίκες

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός χάνει την πρωτοβουλία προς διάφορες κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή. Το Κίεβο προσπαθεί να διαβεβαιώσει τον λαό του και τους δυτικούς φορολογούμενους ότι η αντεπίθεση συνεχίζεται και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μια ουκρανική νίκη. Ωστόσο, παρά τις παρατεταμένες αιματηρές μάχες, το μέτωπο παραμένει αναλλοίωτο, σημειώνει το southfront.press.

Ο ουκρανικός στρατός μείωσε την ένταση των επιθέσεων προς την κατεύθυνση του Zaporozhye. Αρκετές ταξιαρχίες που διαλύθηκαν σε βαριές μάχες αποσύρθηκαν στα μετόπισθεν για αναπλήρωση και ανεφοδιασμό. Σε ορισμένες περιοχές, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να περάσουν σε άμυνα.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει εκ περιτροπής και μεταφέρει επιπλέον μονάδες στην περιοχή Orekhov, προετοιμάζοντας την επανέναρξη των επιθέσεων στη Novoprokopovka τις επόμενες εβδομάδες.

Νότια της Velikaya Novoselka, η ένταση των μαχών μειώθηκε επίσης. Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις στο Priyutnoe και στο Novomayorskoe. Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι να σπάσει τις ρωσικές άμυνες προς τη Staromlynovka.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός διεξάγει αντεπιθέσεις σε όλο το μέτωπο Zaporozhie, χτυπώντας τις ουκρανικές θέσεις με βαριά πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.

Τρεις ταξιαρχίες Πεζοναυτών της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το μέτωπο του Zaporozhye στην περιοχή Kherson, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν στις επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στις περιοχές του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και της Novaya Kakhovka. Αυτήν την στιγμή, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις, μεταφέροντας νέες ομάδες πεζικού στα νησιά. Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση για περαιτέρω επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού και περαιτέρω πρόοδο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Αρτέμοβσκ. Ο ρωσικός στρατός κρατά τις στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Kleshcheyevka και στο Andreevka. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν σταματούν τις αιματηρές επιθέσεις τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο των Andreevka και Kleshcheyevka.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει βάση στο Orekhovo-Vasilyevka στα βορειοδυτικά του Artemovsk. Το δυτικό τμήμα του χωριού εξακολουθεί να βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Ουκρανός στρατιώτης στον οικισμό.

Ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει δυνάμεις στην περιοχή Chasov Yar και Rai-Alexandrovka προκειμένου να εξαπολύσει αντεπιθέσεις στα περίχωρα του Artemovsk. Επίσης, οι ουκρανικές ενισχύσεις μεταφέρονται στα βόρεια της πόλης, αναμένονται προσπάθειες επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή της Kremennaya, καθώς και στην κατεύθυνση του Soledar.

Τέλος συνεχίζονται τα μαζικά πλήγματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε υποδομές της Ουκρανίας. Χθες το βράδυ, περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Krivoy Rog, Kherson, Mykolaiv και στο νησί Zmeiny καταστράφηκαν. Επιπλέον, μια στρατιωτική αποθήκη στην κατεύθυνση Kupyansk ανατινάχθηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail