Εμπνευσμένο από την Ουάσιγκτον το Κίεβο αυξάνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία

Freepen.gr - Η Washington Post αποκάλυψε πρόσφατα το γνωστό εδώ και καιρό νέο ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Επιπλέον, οι Ουκρανοί τρομοκράτες επαινέθηκαν για την πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας με τους εταίρους τους στις ΗΠΑ. Εμπνευσμένο από τη φήμη, το καθεστώς του Κιέβου διπλασίασε τις προσπάθειές του να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις κατά των Ρώσων. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, πολλές από τις επιθέσεις απέτυχαν, αλλά μερικές ήταν εν μέρει επιτυχημένες, αναφέρει το southfront.press.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, ο φιλορώσος πολιτικός Όλεγκ Τσάρεφ έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας στην Κριμαία. Πυροβολήθηκε και νοσηλεύτηκε με βαριά τραύματα. Το θύμα είναι βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το 2002. Το 2014, υποστήριξε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Donbass και υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοβουλίου της Novorossiya.

Το Κίεβο συνεχίζει επίσης τις προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Στόχος του είναι να προκαλέσει απώλειες αμάχων και να απειλήσει τον πληθυσμό, καθώς και να δυσφημήσουν τις ρωσικές αρχές και να δημιουργήσουν την εμφάνιση μιας εθνικής αντίστασης ενάντια στο Κρεμλίνο. Για να το κάνει αυτό, το Κίεβο στρατολογεί αφελείς άνδρες, συχνά Ουκρανούς που έχουν μετακομίσει στη Ρωσία, οι οποίοι για χρηματικές ανταμοιβές επιλέγουν μια ζωή εγκλήματος και θυσιάζουν τη ζωή τους.

Στις 26 Οκτωβρίου, η FSB ανακοίνωσε την εξάλειψη ενός Ουκρανού πράκτορα που ήθελε να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης στο Τβερ.

Ο άνδρας ήταν μέλος κάποιου «ουκρανικού εθνικιστικού σχηματισμού». Παρείχε στο Κίεβο στοιχεία για στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις καθώς επίσης κι αποθήκες καυσίμων στην περιοχή. Κατά τη σύλληψη, ο άνδρας αντιστάθηκε και σκοτώθηκε. Η FSB κατέσχεσε αυτοσχέδια εκρηκτικά και μια χειροβομβίδα RGD-5 επί τόπου.

Τα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης γίνονται συχνά στόχος των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. Το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι Ρώσοι άνδρες δε θέλουν να πολεμήσουν και αντιστέκονται στις πολιτικές του Κρεμλίνου.

Έχουν γίνει συχνές περιπτώσεις όταν Ουκρανοί απατεώνες ανάγκασαν γυναίκες να πυρπολήσουν στρατιωτικά γραφεία σε διάφορες ρωσικές πόλεις. Για παράδειγμα, τα θύματα είχαν τη διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να οργανώσουν την επίθεση για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και ούτω καθεξής.

Μερικές φορές το Κίεβο δείχνει περισσότερη ευρηματικότητα για να διαβεβαιώσει την Ουάσιγκτον ότι τα χρόνια εκπαίδευσης και χρηματοδότησης δεν έχουν περάσει για τίποτα.

Για παράδειγμα, ένας Ουκρανός που ζει με την οικογένειά του στη Μόσχα για πολλά χρόνια προσπάθησε πρόσφατα να δηλητηριάσει Ρώσους πιλότους. Μεταμφιεσμένος σε κούριερ, παρέδωσε μια δηλητηριασμένη τούρτα στις διακοπές τους. Ωστόσο, η επιχείρηση απέτυχε και τώρα ο Ουκρανός πράκτορας συνελήφθη και οδηγείται στη δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί και Αμερικανοί επιμελητές του θα πρέπει να ψάξουν για περισσότερα αφελή θύματα στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail