Η Γερμανία διατηρεί το εμπόριο φυσικού αερίου με τη Ρωσία

yamallng.ru
Freepen.gr - Η Γερμανία συνεχίζει να μεταφέρει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) παρά τη δέσμευσή της να κόψει ενεργειακούς δεσμούς με την κυρωθείσα χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Η παραβίαση της συμφωνίας με τη Μόσχα θα κοστίσει στην εταιρεία που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Securing Energy for Europe (SEFE), πρώην μονάδα της Gazprom Germania με έδρα το Βερολίνο, αποστέλλει ρωσικό LNG που παράγεται στο εργοστάσιο Yamal ως μέρος κληρονομικής σύμβασης. Η συμφωνία επιτεύχθηκε πριν οι γερμανικές αρχές αναλάβουν και εθνικοποιήσουν τη θυγατρική της Gazprom πέρυσι στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αν και το φορτίο κατευθύνεται προς την Ινδία και δεν υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις, η κρατική γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις για τη διατήρηση ενεργειακών δεσμών με τη Ρωσία, ακόμη και μετά τη δέσμευση του Βερολίνου να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικό αέριο.

"Αυτό έρχεται σε αντίθεση σχεδόν με όλα όσα έχει πει η γερμανική κυβέρνηση για το θέμα στο παρελθόν", δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Κρίστιαν Λέι, μέλος του κοινοβουλίου από το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης.

"Οι οικονομικές εμπλοκές με τη Ρωσία προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο να επιλυθούν όσο οι πολιτικοί θα ήθελαν να πιστέψουμε".

Η SEFE έλαβε μια αποστολή από το εργοστάσιο υγροποίησης Yamal στις αρχές Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας το δεξαμενόπλοιο της εταιρείας, τον ποταμό Amur, για περαιτέρω μεταφορά στην Ινδία, ανέφερε το πρακτορείο.

Η γερμανική εταιρεία έχει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Yamal LNG. Έχει επίσης ξεχωριστή μακροπρόθεσμη συμφωνία για παραδόσεις με την ινδική εταιρεία GAIL. Σύμφωνα με μια συμφωνία του 2018 με τη Ρωσία, η SEFE θα πρέπει να πληρώσει για τα ρωσικά φορτία LNG, ακόμη και αν δε μεταφέρθηκαν στην Ινδία.

"Όπως κάθε μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας, αυτή η παλιά σύμβαση της SEFE περιέχει επίσης πολύ αυστηρές συμβατικές κυρώσεις και συνέπειες ευθύνης σε περίπτωση που η SEFE δεν εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις", δήλωσε εκπρόσωπός της, αρνούμενος να σχολιάσει συγκεκριμένους όρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail