Ο Πόλεμος στη Γάζα μπαίνει σε νέο στάδιο μετά από τη βάναυση βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο

Freepen.gr - Ο πόλεμος στη Γάζα εισήλθε σε ένα νέο στάδιο στις 17 Οκτωβρίου μετά από ένα ισραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο υπό τη διαχείριση χριστιανών στη Λωρίδα που οδήγησε σε μια βάναυση σφαγή, αναφέρει το southfront.press.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο al-Ahli, μεταξύ των οποίων ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και πολίτες που έβρισκαν καταφύγιο, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στη Γάζα. Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν ή αγνοούνται.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προειδοποίησαν το νοσοκομείο και πολλά άλλα στη Γάζα και ζήτησαν την εκκένωση τους τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης. Παρόλα αυτά, ο Ισραηλινός Στρατός αρνήθηκε την ευθύνη για το χτύπημα, ισχυριζόμενος ότι η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ένοπλη φατρία στη Γάζα μετά το κυβερνών Κίνημα της Χαμάς, ήταν η αιτία του μακελειού.

Η IDF συγκεντρώνει τις δυνάμεις της γύρω από τη Γάζα προετοιμάζοντας μια χερσαία επίθεση στη Λωρίδα από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς και άφησε περισσότερους από 3.000 τραυματίες. Περισσότεροι από 200 άλλοι συνελήφθησαν από Παλαιστίνιους μαχητές και εκατοντάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το χτύπημα στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί να φτάσει στην περιοχή και να πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των παλαιστινιακών αρχών, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου για να συζητήσουν τον πόλεμο στη Γάζα. Η σύνοδος κορυφής ακυρώθηκε γρήγορα μετά τη σφαγή και ο Μπάιντεν κατευθύνθηκε απευθείας στο Ισραήλ.

Η σφαγή καταδικάστηκε από τα αραβικά, τα ισλαμικά κράτη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα ευρωπαϊκά κράτη απέφυγαν να θεωρήσουν υπεύθυνο το Ισραήλ.

Η Χαμάς θεώρησε τις ΗΠΑ άμεσα υπεύθυνες.

Σε μια πρώτη αντίδραση για τη σφαγή, χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μαζικές διαδηλώσεις αναφέρθηκαν επίσης σε όλο τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, με διαδηλωτές στην Ιορδανία να επιτίθενται στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν και άλλους στο Λίβανο να προσπαθούν να εισβάλουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν σε βάση ραντάρ των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να κλιμακωθούν καθώς η Χεζμπολάχ και πολλά άλλα αραβικά και ισλαμικά κόμματα έχουν καλέσει για μια «ημέρα οργής» στις 18 Οκτωβρίου.

Παρά τις αντιδράσεις, οι IDF συνέχισαν να εξαπολύουν πλήγματα στη Γάζα. Μέχρι στιγμής, τα ισραηλινά χτυπήματα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 11.000 άλλους. Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν περισσότερους από τους μισούς νεκρούς. Τα σχέδια για την έναρξη εισβολής στη Λωρίδα φαίνεται να είναι ακόμη στα σκαριά, με τους παρατηρητές να εικάζουν ότι η επίθεση θα ξεκινήσει μετά το τέλος της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Συνολικά, ο πόλεμος στη Γάζα έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης. Οι φλόγες του πολέμου θα μπορούσαν γρήγορα να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής. Ο δεδηλωμένος στόχος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς και άλλων ένοπλων φατριών στη Γάζα θα αντιμετωπίσει περισσότερα εμπόδια από πριν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail