«Δύσκολος χειμώνας»: τι ετοιμάζει η Ρωσία για το Κίεβο


Freepen.gr - Οι ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας αποτελούν μεγάλη απειλή για την Ουκρανία, δήλωσε ο Jack Watling, ερευνητής στο Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Ενωμένων Αμυντικών Μελετών (RUSI).

"Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για ένα δύσκολο χειμώνα. <...>. Οι επικείμενες ρωσικές επιθέσεις στην κρίσιμη εθνική υποδομή της Ουκρανίας παραμένουν απειλή στρατηγικών διαστάσεων", πιστεύει ο ειδικός.

Ο Watling σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός λαμβάνει όλο και περισσότερα όπλα κρούσης από την στρατιωτική βιομηχανία. Επέστησε την προσοχή στην υπερδιπλάσια αύξηση της παραγωγής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η υλική υπεροχή της Ρωσίας θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Τα αποθέματα και τα χαμηλά ποσοστά παραγωγής οβίδων στις χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να διατηρήσει ακόμη και την τρέχουσα κατανάλωση πυρομαχικών, ενώ η Ρωσία αυξάνει ραγδαία την παραγωγή οβίδων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail