Η Τουρκία δε θέλει ένα σημείο χωρίς επιστροφή με το Ισραήλ

RIA Novosti / Anton Denisov
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν στοχεύει να φτάσει στο απροχώρητο στις σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά ο βαθμός σκληρότητας στη Λωρίδα της Γάζας είναι απαγορευτικά υψηλός, δήλωσε στο RIA Novosti διπλωματική πηγή στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα εργάζεται για να κηρύξει το Ισραήλ «εγκληματία πολέμου».

«Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ βρίσκονται πρόσφατα στο δρόμο προς την εξομάλυνση, έχουν γίνει αρκετά βήματα. Ειδικότερα, ο διορισμός πρεσβευτών, κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα, προετοιμασίες για την επίσκεψη του κ. Προέδρου στο Ισραήλ. Βλέπετε, η τουρκική πλευρά δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να επιτύχει το σημείο χωρίς επιστροφή στις σχέσεις. Αλλά είναι αδύνατο να μείνει κανείς αδιάφορος στον βαθμό της ακραίας σκληρότητας (στη Λωρίδα της Γάζας). Η Άγκυρα καλεί για άλλη μια φορά την ισραηλινή ηγεσία να είναι συνετή και να διαπραγματευτεί», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Προέδρου για την πρόθεσή του να κηρύξει το Ισραήλ «εγκληματία πολέμου» βασίζεται «στα γεγονότα της σκληρότητας που διέπραξε η ισραηλινή πλευρά εναντίον αμάχων στη Γάζα».

«Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί και θα τεθούν υπόψη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail